Αξιολόγηση της ψυχολόγου Σωτηρίας Φραγκιαδάκη για το αγωνιστικό τμήμα του Σκακιστικού Ομίλου Καρπάθου

Αξιολόγηση της ψυχολόγου Σωτηρίας Φραγκιαδάκη για το αγωνιστικό τμήμα του Σκακιστικού Ομίλου Καρπάθου

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε την αξιολόγηση της ψυχολόγου, κας Sotiria Fragkiadaki , για το αγωνιστικό μας τμήμα:

Τα Σάββατα 11 και 18 Φεβρουαρίου, είχα τη χαρά να ανταποκριθώ στο κάλεσμα του Σκακιστικού Ομίλου Καρπάθου, για να αξιολογήσω το αγωνιστικό τμήμα του.

Η ομάδα, με προπονητή τον κ. Ιωάννη Χαλκια, αποπνέει αισιοδοξία και τα παιδιά μοιράζονται το πάθος για το σκάκι.

Η αφοσίωση τους και η καλή τους διάθεση είναι μεταδοτική! Τα πειράγματα μεταξύ των παιδιών προσδίδουν ζωντάνια, αλλά παράλληλα υπάρχει μεταξύ τους αμοιβαίος σεβασμός• αυτό φάνηκε να πηγάζει και από τη στάση του δασκάλου τους προς εκείνα.

Τα παιδιά είναι ελεύθερα να μιλήσουν μεταξύ τους και να κινηθούν στο χώρο όπως θέλουν. Ο κ. Χαλκιάς τους δείχνει εμπιστοσύνη και τους δίνει αυτονομία, χαρακτηριστικά που χρειάζονται να καλλιεργηθούν σε έναν καλό αθλητή. Όλοι συμμετέχουν ενεργά και τα μέλη ανταλλάζουν με άνεση τις απόψεις τους, ενώ ο δάσκαλος τα επαναφέρει με διακριτικότητα, οπότε χρειαστεί. Δείχνουν μια ομάδα με συνοχή και ταιριάζουν μεταξύ τους.

Παρόλο που το σκάκι είναι ένα ατομικό άθλημα, το αίσθημα του ανήκειν είναι πολύ βοηθητικό και καταπραϋντικό. Πραγματικά το μάθημα ήταν απολαυστικό! Έφυγα και τις δύο φορές με ένα τεράστιο χαμόγελο!

Φραγκιαδάκη Σωτηρία Εφραιμία,

Ψυχολόγος

ανακοίνωση Σκακιστικού Ομίλου Καρπάθου

18.2.2023

Καρπαθιακά Νέα