Κάρπαθος. Η καθυστέρηση προμήθειας καυσίμων γεμίζει και τους μπλε κάδους!

Κάρπαθος. Η καθυστέρηση προμήθειας καυσίμων γεμίζει και τους μπλε κάδους!

 

«Μόλις είχαμε πια συνηθίσει να μαζεύουμε πλαστικά αλουμίνια ξεχωριστά στα σπίτια μας και να τα πάμε στον μπλε κάδο. Τώρα εδώ και δύο βδομάδες στη γειτονιά μας οι μπλε κάδοι δεν διαφέρουν από τους πράσινους. Ανακύκλωση μάλλον έλαβε τέλος!»

 Με αυτό το  μήνυμα και τις σημερινές φωτογραφίες που ήδη βλέπετε, ένας αναγνώστης των ΚΑΡΠΑΘΙΑΚΩΝ ΝΕΩΝ έδωσε το έναυσμα να ψάξουμε την υπόθεση. Σύμφωνα λοιπόν με καλά πληροφορημένες πηγές, μάθαμε ότι ο περιορισμός της αποκομιδής των απορριμμάτων έχει να κάνει με την προμήθεια καυσίμων, που μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει από τον Δήμο Καρπάθου.

Μάλιστα και πέρυσι, ακριβώς την ίδια περίοδο, η Κάρπαθος αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα!

Τι έχει συμβεί. Από τον περασμένο Ιούνιο έληξε η σύμβαση προμήθειας καυσίμων, όμως λόγω κορωνοϊού, υπήρξε μια τρίμηνη παράταση, έτσι φτάσαμε στο φθινόπωρο, μπήκαμε και στον χειμώνα, αλλά μέχρι σήμερα σύμβαση για το 2021 δεν έχει γίνει. Για αυτό το λόγο ο τομέας περιβάλλοντος του Δήμου Καρπάθου αναγκάζεται να μειώσει τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων, διότι τα εβδομαδιαία καύσιμα δεν επαρκούν για όλες τις κινήσεις.

Οι πληροφορίες λένε ότι από τον περασμένο Φεβρουάριο (2020) ο τομέας περιβάλλοντος έχει δώσει πίνακες με την εκτίμηση των αναγκών σε καύσιμα και λιπαντικά και περίμενε φέτος να μην επαναληφθούν καθυστερήσεις.

Οι μπλε κάδοι της Καρπάθου γεμίζουν λοιπόν οικιακά απορρίμματα διότι τα απορριμματοφόρα κάνουν οικονομία στα καύσιμα και μειώνουν τα δρομολόγια τους! Όσο για τα υλικά που πάνε για ανακύκλωση, αυτά βρίσκονται ακόμη πάνω στην Κάρπαθο αφού μέχρι σήμερα καμιά εταιρία δεν έχει δείξει ενδιαφέρον για να αναλάβει την μεταφορά τους στην Αθήνα.