Προσφώνηση του Πρ. Κοινοτικού Συμβ. Ολύμπου κ. Ηλία Β. Παπαηλία στην ΠτΔ κα Σακελλαροπούλου

Προσφώνηση του Πρ. Κοινοτικού Συμβ. Ολύμπου κ. Ηλία Β. Παπαηλία στην ΠτΔ κα Σακελλαροπούλου

ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ

ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

κ. ΗΛΙΑ ΒΑΣ. ΠΑΠΑΗΛΙΑ

ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΞΟΧΟΤΑΤΗ κ. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Εξοχοτάτη κυρία Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,  

Η Κοινότητα Ολύμπου σας καλωσορίζει γεμάτη περηφάνια στην έδρα της, που αποτελεί ταυτόχρονα και την ιστορική έδρα του ενιαίου Δήμου Καρπάθου, όντας επισήμως ανακηρυγμένη, από δεκαετίας και πλέον, “Πόλις του ζώντος λαϊκού πολιτισμού της Δωδεκανήσου”.

Δεν είναι τυχαίο ότι τον τόπο αυτό έχουν ως σήμερα επισκεφτεί ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, τρεις προκάτοχοί σας, Πρόεδροι της Ελληνικής Δημοκρατίας, και τρεις Έλληνες Πρωθυπουργοί. 

Στη γεωγραφική θέση που την έταξε η ιστορική της μοίρα, η Όλυμπος της Καρπάθου αποτέλεσε διαχρονικά και αποτελεί ως σήμερα προκεχωρημένο φυλάκιο του Ελληνισμού απέναντι σε κάθε εθνική απειλή.

Εξοχοτάτη κυρία Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,

αντιλαμβανόμαστε τη σημερινή παρουσία σας στο νησί μας, που συμπίπτει με την εβδομηκοστή έκτη επέτειο της Επανάστασης της Καρπάθου, ως μια σοβαρή κίνηση της Ανώτατης Πολιτειακής Αρχής της χώρας μας στην κατεύθυνση της ηθικής στήριξης των ακριτών δημοτών μας.

Στο θέμα αυτό σας διαβεβαιώνουμε κατηγορηματικά ότι οι κάτοικοι της Ολύμπου αντιμετώπισαν με υψηλό πατριωτικό φρόνημα όλους τους τελευταίους μήνες, κάτω από τη φωτισμένη Προεδρία σας, μαζί και με τους άλλους Δωδεκανήσιους τις ιταμές προκλήσεις των σφετεριστών Τούρκων “γειτόνων” μας. Και την ίδια στάση θα τηρήσουν, εάν χρειαστεί, και στο μέλλον.

Κλείνοντας τη σύντομη αυτή προσφώνησή μου προς το πρόσωπό σας επιτρέψτε μου, κ. Πρόεδρε, να σας χαρίσω εκ μέρους όλων των Ολυμπιτών ένα πίνακα του συμπατριώτη μας καλλιτέχνη Γιάννη Βασ. Χατζηβασίλη με θέμα το “Ολυμπίτικο γλέντι” που αποτελεί μια πανεθνική μοναδικότητα της Ελληνικής πολιτισμικής παράδοσης, το οποίο έχει ήδη εντάξει το Υπουργείο Πολιτισμού στο Ελληνικό Ευρετήριο Άϋλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και έχουμε δρομολογήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την εγγραφή του και στον Παγκόσμιο Κατάλογο Στοιχείων Άϋλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.  

Εξοχοτάτη κ. Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, Καλώς Ήλθατε στην Όλυμπο της Καρπάθου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2