Προσοχή στις τηλεφωνικές απάτες! Πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα στην Κάρπαθο

Προσοχή στις τηλεφωνικές απάτες! Πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα στην Κάρπαθο

Αυξάνονται τα κρούσματα τηλεφωνικής απάτης με τα τηλέφωνα ανθρώπων, σημειώστε διαφόρων ηλικιών, να χτυπούν και από την άλλη γραμμή επιτήδειοι να τους παραμυθιάζουν με διάφορους τρόπους προκειμένου να τους αποσπάσουν τον αριθμό του λογαριασμού τους.  Τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα έχουν πολλαπλασιαστεί και με το πρόσχημα ότι θα βάλουν χρήματα στους λογαριασμούς ζητούν στοιχεία από τα υποψήφια θύματα τους.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί έχουν φτάσει να χρησιμοποιούν ονόματα φίλων και γνωστών, ονόματα επιχειρήσεων ή όπως έγινε πρόσφατα, το όνομα γιατρού από το Νοσοκομείο Καρπάθου.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, καμιά εμπιστοσύνη στα άγνωστα νούμερα! Δεν δίνουμε κανένα προσωπικό στοιχείο και όπως αναφέρει η Αστυνομία:

  • Να μην πείθεσθε εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που σας προτείνουν άγνωστα άτομα, ιδιαίτερα δε δίχως να δείτε πρώτα τα προϊόντα αυτά.
  • Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
  • Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.
  • Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
  • Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
  • Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
  • Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.