Κάρπαθος: Πρόστιμο 1.000 ευρώ και κατάσχεση των ψαριών σε αλιέα δίχως άδεια

Κάρπαθος: Πρόστιμο 1.000 ευρώ και κατάσχεση των ψαριών σε αλιέα δίχως άδεια

Βεβαιώθηκε από την Αστυνομική υποδιεύθυνση Καρπάθου πρόστιμο 1.000 ευρώ και κατασχέθηκαν τα ψάρια  αλιέα ο οποίος δεν είχε την απαιτούμενη άδεια και πουλούσε το εμπόρευμα του σε κεντρικό δρόμο στην πρωτεύουσα του νησιού.

Αυτό λέει το ρεπορτάζ, ωστόσο είναι τουλάχιστον άδικο για τους επαγγελματίες ψαράδες της Καρπάθου το ότι ο Δήμος του νησιού μέχρι σήμερα και παρά τις προσπάθειες δεν έχει καταφέρει να τους παραχωρήσει την ιχθυαγορά που βρίσκεται στην είσοδο της Μαρίνας αλιευτικών σκαφών.

Ο ψαράς, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ενημερωμένος ωστόσο ο άνθρωπος έκανε αυτό που γνωρίζει για να ζήσει τη φαμίλια του. Πηγές από τον Δήμο μας λένε ότι η καθυστέρηση στην παράδοση της ιχθυαγοράς οφείλετε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση που ζήτησε άλλα στοιχεία για να ολοκληρωθεί η παραχώρηση. Σε ένα μήνα πιθανόν να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και να λειτουργεί το νόμιμο υπαίθριο ιχθυοπωλείο. Σημειώστε ότι η απόφαση είναι ήδη ψηφισμένη από το δημοτικό συμβούλιο της Καρπάθου.

Είναι αλήθεια ότι σε αυτές τις θερμοκρασίες τα ψάρια που μεταφέρονται μέσα σε ακατάλληλα αυτοκίνητα δεν επιτρέπεται να πωλούνται στους δρόμους όμως και οι ψαράδες πρέπει να ζήσουν και αυτό έχουν μάθει μέχρι σήμερα να κάνουν. Τα Σώματα Ασφαλείας ακολουθούν κανόνες και νόμους και οφείλουν να κάνουν τη δουλειά τους. Θα έπρεπε λοιπόν να έχει ήδη δοθεί η λύση από τον Δήμο Καρπάθου και όχι να πέφτουν άδικα πρόστιμα.

18.7.2023

Καρπαθιακά Νέα