Ένα πολύ ενδιαφέρον διεπιστημονικό συνέδριο με αρκετούς καλεσμένους, που θα αναπτύξουν επίκαιρα και ενδιαφέροντα θέματα, θα γίνει σε λίγες ημέρες στην Κάρπαθο και είναι από τις δράσεις που θα είναι τυχεροί όσοι το παρακολουθήσουν. Πρόκειται για το Συνέδριο με τίτλο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ-ΤΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ.
Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του είναι στις 28 και στις 29 Ιουνίου 2021 και θα γίνει στο Αμφιθέατρο στην πρωτεύουσα του νησιού.
Στο Συνέδριο θα αναπτυχθούν θέματα που αφορούν τον Πολιτισμός και τον Τουρισμός (πολιτιστική κληρονομιά-παράδοση-θρησκευτικό εορταστικό τουρισμό). Επίσης θέματα που αφορούν την Επικοινωνία (ΜΜΕ, Νέες Τεχνολογίες, Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και Τουριστική ανάπτυξη στην περίοδο μετά την κρίση του Covid-19). Επίσης το μέλλον του Τουρισμού στην περίοδο μετά την κρίση του Covid-19 (πράσινος τουρισμός-τουριστική ανθεκτικότητα,αναγεννητικός τουρισμός)
Την Διοργάνωση έχει αναλάβει η Εταιρεία Επιστημόνων Επικοινωνίας και Δημοσιογράφων ΤΑΔ σε συνεργασία: Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου
Συνδιοργάνωση: Δήμος Καρπάθου-Κ.Ο.Π.Α.Π Δήμου Καρπάθου. Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δήμου Καρπάθου.
Για την Οργανωτική και Επιστημονική Επιτροπή
Τέσσα Δουλκέρη Καθηγήτρια Επικοινωνίας του Α.Π.Θ/Πρόεδρος της Ε.ΠΕ.Τ.Α.Δ.
Η Τέσσα Δουλκέρη, έχει πτυχίο Νομικής (ΑΠΘ), Μεταπτυχιακό Δημοσίου Δικαίου (ΑΠΘ), Μεταπτυχιακό Κοινωνιολογίας (Πανεπιστημίου Παρισιού) και Διδακτορικό Επιστήμης της Επικοινωνίας – Πληροφόρησης (Πανεπιστημίου Παρισιού – Σορβόνη, Πανθεόν).
Έκανε πρακτική άσκηση στη Γαλλική Τηλεόραση (TF 1), στο Συμβούλιο Ευρώπης (Στρασβούργο), στην Επιτροπή Ευρωπαϊκής Ένωσης (Βρυξέλλες).Εργάσθηκε ως Δικηγόρος [Παρ’ Αρείω Πάγω] και στη Δημόσια Διοίκηση (Γενική Γραμματεία Ισότητας, Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας-Θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης).Δίδαξε ως ειδική επιστήμων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ως Καθηγήτρια στο ΑΠΘ.στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ].
Είναι μέλος του ΟΣΔΕΛ (Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου), Πρόεδρος της Ε.Π.Ε.ΤΑΔ. (Εταιρεία Επιστημόνων Επικοινωνίας και Δημοσιογράφων, T.Α.Δ.],ιδρυτικό μέλος του πολιτιστικού Συλλόγου «Η Γερακίνα» και άλλων επιστημονικών και πολιτιστικών Συλλόγων.
Νουβέλες της συγγραφέως:
- Ιστορίες γυναικών, 2. Ένας Εικονικός Άνδρας, 3. Ταξιδεύοντας με τους γλάρους, Εκδόσεις Παπαζήση.
Θεατρικά έργα της συγγραφέως:
- «Θεατρικoί Διάλογοι», Εκδόσεις UniversityPress – Θεσσαλονίκη.
- «Αγνή Δηαγά», Εκδόσεις Παπαζήση.
Δοκίμιο με θεατρική γραφή:
- Άνδρας Πρότυπο, Εκδόσεις Παπαζήση
Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών.
Σκηνοθεσία – σενάριο σε ντοκιμαντέρ
- Το «Σκεπαστό» (ορεινό χωριό της Ανατολικής Θράκης), Φεστιβάλ ταινιών μικρούμήκους, Δράμα 2007.
- Η «Ώρα η κακιά» (Η βία στις σύγχρονες κοινωνίες), Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας, 2011.
- Πίσω στη Φύση με Κίνηση (Αθλητισμός στη φύση) Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδος, 2014 και στο Φεστιβάλ Bratislava, Σλοβακία, EkoTopFilmFestival, 2014.
- «Xριστέα» (Μαρτυρίες τριών δημοσιογράφων Α.ΜΕ.Α.), Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας, 2016.
- «Ένα ταξείδι στον χρόνο με τις γυναίκες του ΑΠΘ», Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας Νοέμβριος 2017.
- Μικρές και μεγάλες συναντήσεις στην ΗΛΕΙΑ, Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας, 2019.