Πρόβλημα στην ύδρευση Μενετών: Ολοκληρώθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο και το τοπικό συμβούλιο

Πρόβλημα στην ύδρευση Μενετών: Ολοκληρώθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο και το τοπικό συμβούλιο

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της κοινότητας Μενετών κ. Μαγριπλή συνοδευόμενου από τα μέλη του Συμβουλίου του, καθώς και τον δημοτικό Σύμβουλο κ. Νίκανδρο Ανδρέου, με θέμα την χαοτική κατάσταση στην ύδρευση των Μενετών.

Όπως αναφέρει ο κ. Μαγριπλής στα Καρπαθιακά Νέα, ο δήμαρχος Καρπάθου κ. Νισύριος, δεσμεύτηκε να υπάρξουν λύσεις και η όλη συζήτηση είχε αυτό τον σκοπό. Ως πρώτο και άμεσο μέτρο, θα ξεκινήσει και η ιδιωτική υδροφόρα, που έχει νοικιάσει ο δήμος Καρπάθου. Από μεθαύριο θα φέρνει νερό στις δεξαμενές του χωριού. Όπως μας είπε ο κ. Μαγριπλής, η υδροφόρα του Δήμου τις τελευταίες ημέρες δεν έχει σταματήσει τα δρομολόγια. Επίσης άμεσα θα συνδεθεί η γεώτρηση Φ1 με το δίκτυο του χωριού και θα βοηθήσει στην εξομάλυνση της κατάστασης. Επίσης ο κ. Νισύριος τους είπε ότι σύντομα θα έρθει το γεωτρύπανο και θα καθαριστούν οι γεωτρήσεις.  Πάντως ο πρόεδρος της κοινότητας τόνισε ότι σοβαρό πρόβλημα στην ύδρευση δημιουργούν και τα βουλώματα στους σωλήνες αφού τις τελευταίες ημέρες το δίκτυο γέμισε με ιζήματα.

Να επαναλάβουμε ότι ο Πρόεδρος της κοινότητας κ. Μαγριπλής, στη ανακοίνωση που κυκλοφόρησε χθες, 13 Αυγούστου 2023, αναφέρει ότι “τόσο από τον ίδιο τον κ. Δήμαρχο , όσο και από την γενικότερη αιρετή διοίκηση του Δήμου Καρπάθου αντιμετώπισε συνεχή αδιαφορία και παντελή έλλειψη προγραμματισμού για την αντιμετώπιση του επικείμενου σοβαρότατου προβλήματος για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του χωριού μας, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στην καρδιά της καλοκαιρινές περιόδου (παραμονές της Παναγίας) σε πλήρες αδιέξοδο , αφού επί ένα και παραπάνω μήνα η έλλειψη νερού να είναι καθημερινή και μάλιστα χωρίς να υπάρχει στοιχειώδης σχεδιασμός και ενημέρωση αντιμετωπισης της έκτακτης αυτής κατάστασης. Οι διοικούντες τον Δήμο είναι άφαντοι όλες αυτές τις μέρες, όπως βέβαια και σ όλα τα άλλα προβλήματα μας”.

14.8.2023

Καρπαθιακά Νέα