Την ερχόμενη βδομάδα βάζει μπροστά το ταχυδιυλιστήριο του φράγματος

Την ερχόμενη βδομάδα βάζει μπροστά το ταχυδιυλιστήριο του φράγματος

 

Μεγάλα προβλήματα και ταλαιπωρία  έζησαν και ζουν τις τελευταίες ημέρες οι κάτοικοι στα Πηγάδια, στις Μενετές και τα μετόχια, λόγω της έλλειψης νερού. Είναι αλήθεια ότι ο Δήμος Καρπάθου από τις 17 Μαΐου, με ενημερωτικό δελτίο τύπου,  ζήτησε συγνώμη από τους πολίτες που βιώνουν το πρόβλημα.

Μάλιστα δόθηκε εντολή στην αρμόδια υπηρεσία, όποιος πολίτης, όποια οικογένεια αντιμετωπίζει πρόβλημα νερού στην οικία της και συντρέχουν σοβαροί λόγοι, η υδροφόρα του Δήμου θα προμηθεύει τις οικίες με νερό δίδοντας προτεραιότητα σε ευπαθείς ομάδες, οικογένειες με βρέφη, πολύτεκνους, κ.λ.π

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμο Καρπάθου, μάθαμε  ότι την Δευτέρα έρχεται ο ειδικός που θα ενεργοποιήσει το ταχυδιυλιστήριο οπότε εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα υπάρξει παροχή 1000 κ.μ. την ημέρα στο δίκτυο των Πηγαδίων.

Επίσης , αύριο θα φτάσουν στο νησί νέες αντλίες για τις γεωτρήσεις του Σανταλου οι οποίες θα αντικαταστήσουν όσες είχαν πρόβλημα παρέχντας επιπλέον 500 κ.μ. ημερησίως .

Ήδη έχουν αντικατασταθει δύο για την περιοχή της Αμμοοπής την προηγούμενη εβδομάδα.

Το πρόβλημα,  όπως ανέφεραν από τη δημοτική αρχή,  προέκυψε για δύο λόγους . Κυρίως λόγω των γνωστών προβλημάτων με την ΟΕ καθώς για να συνδεθεί το ταχυδιυλιστήριο με το δίκτυο της ΔΕΗ χρειάστηκαν 4 διαδοχικές αποφάσεις οικονομικής επιτροπής . Σε περίπτωση κανονικής λειτουργίας της οι αποφάσεις αυτές θα είχαν παρθεί όλες σε διάστημα 20 ημερών . Με τις συνθήκες που επικρατούσαν , για κάθε απόφαση από αυτές μεσολαβούσαν 15 ή 21 ημέρες .

Αυτό καθυστέρησε την λειτουργία του κατά ένα περίπου μήνα , σε σχέση με ότι ήταν προγραμματισμένο .

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η τουριστική κίνηση ξεκίνησε νωρίτερα από ότι αναμενόταν με μεγάλες πληρότητες .

Το ανησυχητικό, όπως μας είπαν, θα ήταν αν δεν υπήρχε προγραμματισμός ή τρόπος επίλυσης του προβλήματος σε άμεσο χρονικό διάστημα .