Συνεκπαίδευση μονάδων του ΠΝ και της ΠΑ με την νατοϊκή ναυτική δύναμη 2 σε Κάρπαθο και Καστελλόριζο

Συνεκπαίδευση μονάδων του ΠΝ και της ΠΑ με την νατοϊκή ναυτική δύναμη 2 σε Κάρπαθο και Καστελλόριζο

Συνεκπαιδεύσεις PASSEX (Passing Exercise) και ADEX (Air Defence Exercise) μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού και αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας με μονάδες της Μόνιμης Συμμαχικής Ναυτικής Δύναμης 2 (Standing NATO Maritime Group Two SNMG 2) διεξήχθησαν στις 21 και 24 Μαΐου.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στη συνεκπαίδευση του Σαββάτου 21 Μαΐου, οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με το ταχύ περιπολικό κατευθυνόμενων βλημάτων «Γρηγορόπουλος», το ταχύ περιπολικό κατευθυνόμενων βλημάτων «Ξένος» και δύο μαχητικά αεροσκάφη F-4 στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Καρπάθου.

Στη συνεκπαίδευση της Τρίτης 24 Μαΐου, οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με το ταχύ περιπολικό κατευθυνόμενων βλημάτων «Γρηγορόπουλος», την κανονιοφόρο «Κάσος» και δύο μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νότια της Μεγίστης (Καστελλόριζο).

Κατά τη διάρκεια των συνεκπαιδεύσεων εκτελέστηκαν αντικείμενα πολέμου επιφανείας, επικοινωνιών, στοχοποίησης, προχωρητικών ελιγμών και αντιαεροπορικού πολέμου.

Οι συνεκπαιδεύσεις, προστίθεται στην ανακοίνωση, συνέβαλλαν στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε συμμαχικό πλαίσιο.