Σε θέση «μάχης» ΑΠΕΚ και ΚΑΡΠΑΘΟΣ – ΝΕΑ ΑΡΧΗ

Σε θέση «μάχης» ΑΠΕΚ και ΚΑΡΠΑΘΟΣ – ΝΕΑ ΑΡΧΗ

 

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην πλειοψηφούσα παράταξη του δημάρχου Καρπάθου κ. Ιωάννη Νισύριου μετά και τη παύση καθηκόντων των τριών Αντιδημάρχων!  Η «ανοικτή-επιστολή», κάλεσμα προς τις άλλες δυο παρατάξεις, αλλά και η σημερινή απάντηση των αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων της ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ, προς τον δήμαρχο Καρπάθου, προμηνύουν μεγάλες και κυρίως ρηξικέλευθες αλλαγές στον δήμο του νησιού.

Επικοινωνήσαμε με τις δυο παρατάξεις, την ΑΠΕΚ, στην οποία ηγείται ο κ. Χ. Κατσάνης και στην παράταξη ΚΑΡΠΑΘΟΣ-ΝΕΑ ΑΡΧΗ, που έχει στο τιμόνι τον κ. Μ. Τσαμπουνιεράκη. Και οι δυο είναι σε κατάσταση αναμονής. Περιμένουν να ολοκληρωθούν οι εσωτερικές διαδικασίες που αφορούν την παράταξη Νισύριου και στη συνέχεια, αποδεχόμενοι το κάλεσμα-πρόσκληση του δημάρχου,  μετά  από  συμφωνία  των  παρατάξεων τους, όπως έχουν ήδη δηλώσει κατά το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, θα κάτσουν στο τραπέζι. Εκεί πια δουν πως θα επιτευχθεί η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΤΕΡΥΓΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ»  όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Νισύριος.

Πολλά τα ερωτήματα και οι απορίες. Πολλά αυτά που ψιθυρίζονται στα καφενεία. Όμως δεν είναι η ώρα να ζητήσουμε τις απαντήσεις. Το σίγουρο είναι η Κάρπαθος φαίνεται να γυρίζει σελίδα!

Πάντως ένα είναι σίγουρο, το επόμενο άμεσο βήμα, θα προέλθει μέσα από προγραμματική διαπαραταξιακή συμφωνία, που αυθαίρετα κανείς δεν θα μπορεί να καταστρατηγήσει.