Συμμετοχή του Συλλόγου των Εν Ελλάδι Κασίων στις εκδηλώσεις για τον Εορτασμό της 75ης Επετείου Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

Συμμετοχή του Συλλόγου των Εν Ελλάδι Κασίων στις εκδηλώσεις για τον Εορτασμό της 75ης Επετείου Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

Η 7η Μαρτίου αποτελεί ημέρα ορόσημο όχι μόνο για τη Δωδεκάνησο, αλλά για ολόκληρη την Ελλάδα.

Η επίσημη τελετή της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου πραγματοποιείται το 1948 σε μία πανηγυρική τελετή στη Ρόδο, παρουσία του βασιλιά των Ελλήνων Παύλου μετά της βασίλισσας Φρειδερίκης, αντιπροσωπειών και πλήθος κόσμου, που σπεύδουν να παρευρεθούν από όλα τα νησιά σε μία ιστορική γεμάτη ενθουσιασμό και συγκίνηση τελετή.

Με την ίδια συγκίνηση και τον ίδιο ενθουσιασμό μετά από 75 χρόνια η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς, εορτάζει τη λαμπρή αυτή Επέτειο της Δωδεκανήσου και διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων:

– στις 18 Μαρτίου 2023 και ώρα 11:30πμ με Αρχιερατική δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρύτση χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ.κ. Παϊσίου. Θα εκφωνήσει ομιλία ο Επίτιμος Αρχηγός Γ.Ε.Σ. τ. Υπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πομπή με λάβαρα στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και κατάθεση στεφάνων.

– στις 19 Μαρτίου 2023 και ώρα 11:00πμ, πολιτιστική εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με τη συμμετοχή μουσικοχορευτικών συγκροτημάτων από τα νησιά και την Παροικία της Αττικής.

Στις εκδηλώσεις, όπως πάντα παρών και ο Σύλλογος των Εν Ελλάδι Κασίων συμμετέχει ενεργά και τις δύο ημέρες, με την παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου και με εκπροσώπηση από τη χορευτική του ομάδα.

Η συμμετοχή σας στο πλευρό του Συλλόγου αλλά και της νεολαίας μας, θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά!

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου των εν Ελλάδι Κασίων,

Ο Πρόεδρος, Μίνoς Δ. Κομνηνός
Η Γ. Γραμματέας, Άγγελα-Πατρούλα Ι. Γλύτση
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Αθήνα, 𝟙𝟟.𝟘𝟛.𝟚𝟘𝟚𝟛

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.