ΣΥΡΙΖΑ: Στο κάδρο των ευθυνών για τις παρακολουθήσεις βάζει τον Γεραπετρίτη ο Κοντολέων - «Μονόδρομος η αποπομπή του»

ΣΥΡΙΖΑ: Στο κάδρο των ευθυνών για τις παρακολουθήσεις βάζει τον Γεραπετρίτη ο Κοντολέων - «Μονόδρομος η αποπομπή του»

Στο κάδρο των ευθυνών για τις παρακολουθήσεις βάζει και τον Γιώργο Γεραπετρίτη ο Παναγιώτης Κοντολέων σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που κατά τις ίδιες σημαίνει ότι η αποπομπή του Υπουργού Επικρατείας είναι μονόδρομος.

«Μπορεί ο κ. Κοντολέων να συνεχίζει το κρυφτό και την κοροϊδία πίσω από το απόρρητο, σε αντίθεση με τους προκατόχους του στην ΕΥΠ, ωστόσο η σημερινή εξέτασή του ήταν εξόχως αποκαλυπτική.

Ο κ. Κοντολέων ισχυρίστηκε πως εκτός από τον κ. Δημητριάδη ενημέρωνε και τον κ. Γεραπετρίτη, τον οποίον μάλιστα τόνισε πως έχει συναντήσει πολλές φορές. Αυτόν δηλαδή που τηλεφωνούσε για να ενημερώσει κατ’ ιδίαν τον κ. Ανδρουλάκη για τους λόγους παρακολούθησής του και μετά ισχυριζόταν ότι δεν γνωρίζει τίποτα.

Η αποπομπή του κ. Γεραπετρίτη είναι πλέον μονόδρομος για τον κ. Μητσοτάκη. Εκτός εάν για λόγους που οφείλει να εξηγήσει δημόσια, του επιφυλάσσει διαφορετική αντιμετώπιση από τον ανιψιό του», υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές και προσθέτουν:

Κατά τα λοιπά ο κ. Κοντολέων για ακόμα μία φορά δεν είπε τον «εθνικό λόγο» παρακολούθησης Ανδρουλάκη, αλλά είπε ότι θα το ξαναέκανε. Το πραγματικά αδιανόητο ωστόσο είναι ο ισχυρισμός του πως ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δήθεν δεν ήξερε για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, αλλά ούτε καν τον ρώτησε για τους λόγους της, μετά την αποκάλυψή της, όταν και οδηγήθηκε σε παραίτηση. Και αφού ο κ. Μητσοτάκης δεν ρώτησε ούτε τότε, πού ξέρει ότι η παρακολούθηση έγινε για «σοβαρό εθνικό λόγο»;

16.9.2022

πηγή www.ethnos.gr