Στο Σκάκι πάμε δυνατά! Κάρπαθος - Χίος = 4 - 0

Στο Σκάκι πάμε δυνατά! Κάρπαθος - Χίος = 4 - 0
Η χθεσινή, φιλική αναμέτρηση Καρπάθου-Χίου έληξε με σκορ 4-0 υπέρ της Καρπάθου. Πρέπει να επισημάνουμε ότι το αποτέλεσμα του ματς δεν αντιπροσωπεύει το ποσό καλά έπαιξαν οι Χιώτες αθλητές, καθώς απαιτήθηκε μεγάλη συγκέντρωση και επιμονή για να κερδίσουμε κάθε έναν από τους τέσσερις αγώνες.
Συγχαίρουμε την ομάδα της Χίου για το αγωνιστικό επίπεδο και το αθλητικό τους ήθος και τους ευχόμαστε καλή συνέχεια. Εκτός τους αθλητές της Χίου, ευχαριστούμε και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου τους, που έσπευσαν να επικοινωνήσουν μαζί μας για να μας συγχαρούν!
Τα οφέλη του αθλητισμού είναι πολλά και γνωστά, όπως το να ανταπεξέλθεις στην πίεση του αγώνα, η προσπάθεια να ξεπερνάς τον εαυτό σου κ.α.
Στον Σκακιστικό Όμιλο Καρπάθου εξακολουθούμε να κρατάμε ψηλά τα στάνταρ ώστε να παρέχουμε πραγματικό αθλητισμό στους αθλητές μας και όχι μία απλή δραστηριότητα για διασκέδαση, και τα αποτελέσματα μας είναι εδώ για να δείξουν ότι παραμένουμε συνεπείς στις υποσχέσεις μας.
——————————————————–
Στις παρτίδες:
O Μανολης Βιτωρουλης επέλεξε την ριψοκίνδυνη ινδική άμυνα με σκοπό να επιτρέψει το χτίσιμο ενός ισχυρού κέντρου στον Λευκό το οποίο στην συνέχεια θα υποσκάψει. Πράγματι, παρά την έλλειψη χώρου, κατάφερε να παρασύρει τον αντίπαλο και να κερδίσει αυτήν την δύσκολη παρτίδα.
Ο Νομικός Σπανός, παίζοντας όπως πάντα δημιουργικά στο άνοιγμα κατάφερε με ένα δικό του σύστημα να παρουσιάσει σε μόλις τέσσερις κινήσεις μια θέση που δεν έχει εμφανιστεί προηγουμένως στο σκάκι. Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να διαπεράσει με επιτυχία τη γαλλική άμυνα και να χαρίσει στην ομάδα την πιο γρήγορη νίκη μας.
Η. Szente-Varga Fruzsina κατάφερε να βρει τις πιο προκλητικές κινήσεις εναντίον του σχετικά σπάνιου συστήματος του Λονδίνου όπως έχει διαμορφωθεί από τον χρυσό ολυμπιονίκη Baadur Jobava. Το πιεστικό της παιχνίδι αποθάρρυνε τον αντίπαλο από το να επιδιώξει να αντεπιτεθεί, επιτρέποντας της να επικρατήσει.
Ο Ιωάννης Χαλκιάς χρησιμοποίησε το ρεπερτόριο από το πρόσφατο ματς του εναντίον του grandmaster Γκολιούμπεβ, που έληξε ισόπαλο (3-3). Παρότι ο αντίπαλος υποχρεώθηκε σύντομα σε οπισθοχώρηση, που είναι δυσοίωνο στα ανοικτά ανοίγματα, επέδειξε πεισματική άμυνα όμως ο Ιωάννης κατάφερε να κερδίσει με μεθοδικό παιχνιδι.