Σκάνδαλο υποκλοπών / Όταν ο Γεραπετρίτης έλεγε «βεβαίως και υπάρχει φάκελος Ανδρουλάκη αλλοίμονο αν δεν υπήρχε»

Σκάνδαλο υποκλοπών / Όταν ο Γεραπετρίτης έλεγε «βεβαίως και υπάρχει φάκελος Ανδρουλάκη αλλοίμονο αν δεν υπήρχε»

Δύο μήνες μετά η ρητορική της κυβέρνησης Μητσοτάκη άλλαξε, τώρα το μενού έχει απόρρητο και συγκάλυψη

Ήταν Αύγουστος 29/08 που ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, έσκιζε τα ιμάτια του και δήλωνε ότι το αρχείο παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, υπάρχει και θα ήταν «φοβερό και τρομερό» αν δεν υπήρχε.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης τότε, έθετε ζήτημα δημοκρατίας και τόνιζε η ύπαρξη του φακέλου «είναι κρίσιμο, άλλωστε αυτό αφορά στις δημοκρατικές ευαισθησίες, όλων των πολιτών».

Ένα μήνα πριν τα λόγια του υπουργού Επικρατείας ήταν «βεβαίως και υπάρχει φάκελος αλλοίμονο αν δεν υπήρχε. «Προφανώς είναι ένας φάκελος που τεκμηριώνει την εισήγηση της υπηρεσίας, γιατί επί τη βάση αυτού του φακέλου αποφασίζει εν τέλει ο εισαγγελέας, οποίος σταθμίζει την προστασία του δικαιώματος του πολίτη στο απόρρητο της επικοινωνίας του έναντι του φερόμενου λόγου εθνικής ασφάλειας, που προβάλλεται».

Ένα μήνα μετά ήρθε η αποκάλυψη βόμβα – και τότε φάνηκε πόσο δεν σέβεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη τις δημοκρατικές αρχές.

Ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) Χρήστος Ράμμος δήλωσε ότι η καταστροφή του μηχανήματος παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη έγινε με εντολή του Παναγιώτη Κοντολέοντα, την ίδια μάλιστα μέρα που ο τότε διοικητής της ΕΥΠ κατέθετε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Πρόκειται για τις 29 Ιουλίου.

Το τροπάρι της κυβέρνησης Μητσοτάκη αλλάζει μετά την σοβαρή αποκάλυψη, και τα επιχειρήματα κρύβονται πίσω από το απόρρητο, πίσω από γενικόλογα περί εθνικής ασφάλειας. Η αποκάλυψη δεν σχολιάζεται από τα γαλάζια στελέχη ενώ κάποιες φορές χαρακτηρίζονται και fake news.

Το χαρακτηριστικό απόσπασμα με τις δηλώσεις του Γιώργου Γεραπετρίτη υπενθύμισε με ανάρτησή του ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης στο twitter.

 

πηγή www.avgi.gr