ΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΞΗΣ: Σχετικά με τις νέες πομπώδεις ανακοινώσεις από το Δήμο Καρπάθου για "μεγάλες και πρωτόγνωρες" αλλαγές στο νησί

ΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΞΗΣ: Σχετικά με τις νέες πομπώδεις ανακοινώσεις από το Δήμο Καρπάθου για "μεγάλες και πρωτόγνωρες" αλλαγές στο νησί

Προς

ΚΑΡΠΑΘΙΑΚΑ ΝΕΑ

Σχετικά με τις νέες πομπώδεις ανακοινώσεις από το Δήμο Καρπάθου για “μεγάλες και πρωτόγνωρες” αλλαγές στο νησί, τονίζοντας μάλιστα δρομολογημένες εξελίξεις για κατασκευή λιμένος και ανάπλαση παραλιακού δρόμου στα Πηγάδια Καρπάθου δίδονται θέματα σχολιασμού.

Ομολογώ ό,τι ο κ. Δήμαρχος μας έχει συγκινήσει ιδιαίτερα όταν αναφέρεται σε διαφωνούντες για το προτεινόμενο λιμάνι στα Πηγάδια, αφού εξαίρει τον ίδιον εαυτόν, αφού υπήρξε εκ των πρώτων διαφωνούντων, δηλώνοντας μάλιστα δι’εγγράφου προς το Υ.Ε.Ν την δυσαρέσκειά του για τη πραταθείσα μελέτη Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (κ.Γιαμίν) υποστηρίζοντας μετ’ επιτάσεως την αντίθεσή του στη καθαίρεση του υπάρχοντος λιμενοβραχίονα,προτείνοντας μετατόπιση της εισόδου λιμενολεκάνης.

Ο κ. Δήμαρχος όχι μόνον αντιπαρέρχεται τα ανωτέρω αλλά αγνοεί την πλειονότητα των κατοίκων του νησιού πού διαφωνούν αφού ο ίδιος δηλώνει “μειοδοτικά” ό,τι είναι αρκετοί οι διαφωνούντες για το λιμάνι που μας προτείνεται.

Ο κ. Δήμαρχος καλείται ,επί τέλους να σταθεί, με σεβασμό στους κατοίκους της Καρπάθου,στο ύψος των περιστάσεων και με ειλικρίνεια να τους ενημερώσει για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν για την οριστικοποίηση της υποβληθείσης μελέτης, αντί να διατυμπανίζει δρομολογημένες εξελίξεις δηλαδή, για κατασκευή του έργου;!!

Αντί αυτού προτιμότερο και λογικότερο θα ήταν να ζητήσει συγγνώμη για την αλλαγή στάσης και θέσης που πήρε εκ των υστέρων,στην υπόθεση ” λιμάνι Καρπάθου” για να προωθήσει ένα έργο που δεν είναι αντάξιο του νησιού και τελικά θα αποβεί επιζήμιο για το τόπο.

Τελικά δημοπρατήθηκε το έργο ανάπλασης παραλιακού δρόμου με χώρους πρασίνου;!!

Ελπίζω ο αναδειχθείς εργολάβος μειοδότης να λάβει υπ’όψιν του προβλέποντας τους χώρους πρασίνου και τη φύτευση δέντρων σε θέσεις του παραλιακού δρόμου, εκεί όπου ξεχειλίζουν τα λύματα ούτως ώστε να βρουν…..κατάληλη τροφή!

Όσον αφορά στο διαγωνισμό μετ’εκπλήξεως διάβασα ότι εις εκ των διαγωνιζομένων κατέθεσε προσφορά “άνευ εγγυητικής επιστολής”! Ως εκ τούτου αποκλεισθείς δεν έγινε γνωστό το ποσοστό έκπτωσης που κατέθεσε .

Επίσης δεν ανακοινώθησαν τα ποσοστά μειοδοσίας των διαγωνιζομένων παρά μόνον το ποσοστό 7,44% του αναδειχθέντος μειοδότη εργολάβου.

Κατά τα άλλα ουδείς δύναται να αμφισβητήσει το αδιάβλητο διεξαγωγής δημοπρασιών για εκτέλεση έργων, όταν μάλιστα διενεργούνται με σύγχρονα συστήματα που προσφέρουν τα ηλεκτρονικά μέσα !!

23/9 /2022

Ντίνος Καραξής