Κάρπαθος. Σώθηκαν μικρά δελφίνια και δυο μωρά περδικόπουλα!

Κάρπαθος. Σώθηκαν μικρά δελφίνια και δυο μωρά περδικόπουλα!

Χθες Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022, για την Κάρπαθο ήταν μια μέρα φορτωμένη από διασώσεις! Πιο συγκεκριμένα, λίγο έξω από το λιμανάκι, στα Πηγάδια, εντοπίστηκαν δυο μικρά δελφίνια, που προφανώς είχαν απομακρυνθεί και είχαν χαθεί από τη μητέρα τους. Αμέσως ανέλαβε δράση ο Ντίνος Πρωτόπαππας. Πήρε το σκάφος και αφού εντόπισε τη μητέρα των δελφινιών στη συνέχεια συνόδεψε τα μικρά κοντά της.

Όμως χθες είχαμε ακόμη μια διάσωση! Αυτή τη φορά στη στεριά και στην περιοχή της Βωλάδας, πάνω στον αμαξωτό δρόμο εντοπίστηκαν μωρά Πέρδικας! Φιλόζωοι έπιασαν τα μικρά και παρέδωσαν στην Μαριάννα Βιτωρούλη, Αντιπρόεδρος του Σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΖΩΩΝ ΚΑΡΠΑΘΟΥ”. Η Μαριάννα δεν έχασε χρόνο τα μετέφερε στον Φορέα Διαχείρισης και εκεί τα κράτησε για να τα φροντίσει ο Ντίνος Πρωτόπαππας.

Τα μωρά είναι καλά, τρώνε κι όπως δείχνουν τα πράγματα σύντομα θα καταφέρουν να επιστρέψουν στα βουνά της Καρπάθου.

Οι πέρδικες έχουν το ένστικτο της αυτοσυντήρησης απο τις πρώτες ώρες της ζωής τους. Το πτηνό αυτό απειλείται στην Ελλάδα, καθώς ο αριθμός της έχει μειωθεί σημαντικά. Ως αποτέλεσμα αυτού, το κυνήγι της πέρδικας σε αρκετές ελληνικές περιοχές είναι εντελώς απαγορευμένο.