Το SPEEDRUNNER JET ξεκινά αύριο, Παρασκευή 15.7.22, τα δρομολόγια Σητεία-Κάσος-Κάρπαθος-Διαφάνι-Χάλκη-Ρόδος

Το SPEEDRUNNER JET ξεκινά αύριο, Παρασκευή 15.7.22, τα δρομολόγια Σητεία-Κάσος-Κάρπαθος-Διαφάνι-Χάλκη-Ρόδος

Η KIARA SEAJETS ανακακοίνωσε ότι ξεκινούν αύριο Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022 τα δρομολόγια με το ταχύπλοο SPEEDRUNNER JET στην γραμμή Σητεία Ρόδος. 

Η δημοφιλής «φρεγάτα» των Δυτικών Κυκλάδων, που μεσουράνησε στα νησιά της γραμμής ως SPEEDRUNNER 3, πουλήθηκε από την Aegean Speed Lines τον περασμένο Απρίλιο, αφού προηγουμένως ανακοινώθηκε επίσημα η διακοπή των δραστηριοτήτων -της γνωστής εταιρείας- μετά από 17 χρόνια. Ευκαιρία που αξιοποίησε άμεσα η δυναμικά αναπτυσσόμενη Seajets, η οποία ενισχύει συνεχώς τον στόλο της με αξιόλογα ταχύπλοα σκάφη.

Το SPEEDRUNNER JET, είναι το 15ο ταχύπλοο εν ενεργεία σκάφος της εταιρείας για το 2022, ενώ ταυτόχρονα διαχειρίζεται και 4 συμβατικά πλοία (SUPER STAR, AQUA BLUE, AQUA JEWEL, SPORADES STAR) στις εγχώριες γραμμές της ακτοπλοΐας μας.

Η παράδοση του πλοίου έγινε στις αρχές Ιουνίου και συνακόλουθα μεταφέρθηκε στον Πειραιά, μπροστά από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου το τελευταίο διάστημα δέχεται εντατικές εργασίες προσαρμογής στα νέα του καθήκοντα. Το πλοίο μετονομάστηκε ήδη σε SPEEDRUNNER JET, ενώ αυτές τις ημέρες αλλάζει και φορεσιά.

Το επιτυχημένο πλοίο προετοιμάζεται εντατικά προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα δρομολόγια, είτε στη θέση του ομόσταυλου PAROS JET στη γραμμή Σητεία-Κάσος-Κάρπαθος-Ρόδος, είτε να βρεθεί ξανά στη γνώριμη για αυτό γραμμή των  Δυτικών Κυκλάδων.

Εμείς ευχόμαστε καλή αρχή και καλές θάλασσες με τα νέα του σινιάλα, σε όποια γραμμή και αν εξυπηρετήσει. Αναμφίβολα θα είναι επιτυχημένο.

Το SPEEDRUNNER JET ναυπηγήθηκε στην Ιταλία (FincantieriRiva Trigoso) το 1999. Έχει χωρητικότητα 4.724gt (340 dwt), μήκος 100,40 μέτρα, πλάτος 17 μέτρα και βύθισμα 4,50 μέτρα. Μπορεί να μεταφέρει 800 επιβάτες και 160 Ι.Χ.. Διαθέτει 4 κύριες μηχανές Ruston V20RK 270 συνολικής ισχύος 27.500 kw και μπορεί να αναπτύξει υπηρεσιακή ταχύτητα 35 κόμβων.

με στοιχεία από το   arxipelagos.gr