Στο Άγιο Όρος ο συμπατριώτης μας Γιώργος Γεραπετρίτης

Στο Άγιο Όρος ο συμπατριώτης μας Γιώργος Γεραπετρίτης

Ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γιάννης Μπρατάκος και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, συνοδευόμενοι από τον Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος είναι σύμβουλος της Κυβέρνησης επί θεμάτων ακριτικών περιοχών και Αγίου Όρους, επισκέφθηκαν χθες το Άγιο Όρος. Μάλιστα ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, μέλος της Βουλής των Ελλήνων, συμμετείχε στην εορτή του οσίου και Θεοφόρου πατρός Εφραίμ του Κατουνακιώτου στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

  • Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr

Σημειώνεται ότι κ. Γεραπετρίτης και ο κ. Μπρατάκος αρχικά επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας, όπου ξεναγήθηκαν και προσκύνησαν τα ιερά κειμήλια, και στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες, επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας.

Ο εορτάζων Καθηγούμενος της Μονής Γέρων Εφραίμ προεξήρχε χθες της Ευχαριστιακής Συνάξεως, πλαισιούμενος από Βατοπαιδινούς και άλλους αγιορείτες πατέρες από Μόνες και κελλιά της Αθωνικής πολιτείας καθώς και ιερείς προσκυνητές οι οποίοι προσήλθαν στη μόνη επί τη ευκαιρία της εορτής του Γέροντα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε η πανηγυρική τράπεζα, η απόλυση της οποίας κατά την τάξη τελέστηκε στο καθολικό της Μονής με πανηγυρική δέηση.

27.2.2033

πηγή www.ope.gr