Στον αέρα το καλοκαιρινό πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων του ΚΟΠΑΠ

Στον αέρα το καλοκαιρινό πρόγραμμα πολιτιστικών δράσεων του ΚΟΠΑΠ

Φτάσαμε στο πρώτο 10ήμερο του Μάη κι ακόμη δεν έχει γίνει κανένας προγραμματισμός για τις πολιτιστικές δράσεις του ΚΟΠΑΠ. Η Πρόεδρος του Οργανισμού ανέφερε στα Καρπαθιακά Νέα ότι η αιτία της καθυστέρησης έχει να κάνει αφενός με το ότι για φέτος (2022) μέχρι τώρα ο ΚΟΠΑΠ δεν έχει πάρει τα χρήματα από το Δήμο (240.000 ευρώ) αφετέρου η θητεία της έχει λήξη και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάποια κίνηση ώστε να αντικατασταθεί το Δ.Σ.

Ρωτήσαμε την κα Ρίτα Καλή-Φιλιππούση γιατί δεν επέλεξε να παραιτηθεί και μας είπε ότι στη θητεία της, παρά τα προβλήματα και τον κορονοϊό, έγιναν αρκετά πράγματα, καθώς και δράσεις πολιτισμού.

Όπως αναφέρει, σύντομα θα ολοκληρωθεί η αδειοδότηση του Παιδικού Σταθμού του δήμου Καρπάθου. Μέχρι σήμερα ο παιδικός σταθμός δεν είχε την αναγκαία άδεια, επίσης μέχρι το τέλος Ιουνίου 2022 θα παραληφθεί το κτήριο του Δημοτικού Γυμναστηρίου, κι αυτό θα έχει την απαραίτητη άδεια λειτουργίας. Επίσης αυτή την περίοδο γίνεται η αποπληρωμή των χρημάτων που χρωστά ο ΚΟΠΑΠ σε συνεργάτες του, να σημειώσουμε με χρήματα που υπάρχουν ήδη στο ταμείο αφού για το 2022 δεν έχει πιστωθεί κάποιο ποσό. Η Κα Καλή-Φιλιππούση τόνισε ότι “αν δεν ήταν όλα αυτά που τρέχουμε τόσο καιρό και όλους τους μήνες του 2022, θα είχα ήδη παραιτηθεί. Όμως δεν θέλω να εγκαταλείψω την προσπάθεια. Νιώθω πως το χρωστώ στον τόπο μου”.

Η Πρόεδρος του ΚΟΠΑΠ θεωρεί ότι υπάρχει χρόνος και θα μπορούσε να σχεδιάσει το καλοκαιρινό πρόγραμμα των πολιτιστικών δράσεων του Δήμου ωστόσο όλες οι πληροφορίες οδηγούν στην αντικατάσταση της.

Ακούγεται μάλιστα και ότι ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Νισύριος, ίσως αναλάβει τη θέση του Προέδρου του ΚΟΠΑΠ.

Το θέμα δεν είναι να γίνει ένα πολιτιστικό συναπάντημα μόνο και μόνο για να γίνει. Αλλά να έχει επιτυχία και απήχηση στην κοινωνία και στους επισκέπτες της Καρπάθου. Ας περιμένουμε λοιπόν να δούμε αν θα υπάρξουν κινήσεις που να επιβεβαιώνουν καλές προθέσεις και θετική διάθεση.

Καρπαθιακά Νέα