Ο "Κωσταντής", του Γιώργου Ν. Κανάκη παρουσιάστηκε στον Πειραιά

Ο "Κωσταντής", του Γιώργου Ν. Κανάκη παρουσιάστηκε στον Πειραιά

γράφει ο ποιητής Γιώργος Ν. Κανάκης

Ευχαριστώ από καρδιάς!

Το Σάββατο 7 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η πρώτη παρουσίαση του «Κωσταντή» μου. Μια ωραία βραδιά με εκλεκτούς συμπατριώτες και φίλους που ζέσταναν με την παρουσία τους την επιβλητική αίθουσα του πνευματικού χώρου του Πειραϊκού Συνδέσμου.

Την εκδήλωση τίμησαν λογοτέχνες, ποιητές, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, σκηνογράφοι, άνθρωποι της τέχνης, αλλά και πολιτικά πρόσωπα, πολιτευτές, πρόεδροι σωματείων και συλλόγων. Καρπάθιοι από όλα τα χωριά, φίλοι του βιβλίου. Οι σπουδαίοι ομιλητές της βραδιάς, αλλά και η άρτια οργάνωση και η ζεστή φιλοξενία ικανοποίησαν όλους τους προσκεκλημένους.

Ο συντονιστής, κ. Ντίνος Μαστρομανώλης, εκπαιδευτικός, διευθυντής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, κάλεσε τον πρόεδρο της Αδελφότητας “Η ΔΗΜΗΤΡΑ”, κ. Γιώργο Ν. Διακογεωργίου, που άνοιξε τον κύκλο των ομιλιών. Αναφέρθηκε για το βιβλίο, για την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. να αναλάβουν την έκδοση του και την αγαστή συνεργασία μας.

Κεντρικοί ομιλητές της βραδιάς ήταν, ο κ. Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης, Ομότιμος Καθηγητής Λαογραφίας στο Τμήμα Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και Επίτιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου, η κ. Βασιλική Κρυσταλλίδου, φιλόλογος και η κ. Σοφία Κανάκη-Πρωτόπαπα, Διδάκτωρ της Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Heidelberg Γερμανίας.

Στο τέλος αφού ευχαρίστησα με τη σειρά μου τους ομιλητές και όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους, πήραν τον λόγο και κάποιοι από τους παρευρισκόμενους.

Ευχαριστώ όσους πήραν τον λόγο. Τον σπουδαίο θετράνθρωπο, κ. Λάζο Τερζά, μάς συνεπήρε! Τον κ. Γιάννη Γ. Μηνατσή, τ. Έπαρχος Καρπάθου και Ηρωϊκής Νήσου Κάσου, για την έκπληξη που μου έκανε, τον κ. Γιάννη Φραγκούλη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς, την κ. Φραγκίσκη Σταυράκη, ποιήτρια, τον φίλο, Βασίλη Γεργατσούλη, εκπαιδευτική, ποιητή-λογοτέχνη, τον Δημήτρη Καλούδη, σκηνοθέτη και όλους που με τίμησαν με την παρουσία τους, τα λόγια τους και τη ζεστή αγκαλιά τους.

Ευχαριστώ τους εκλεκτούς ομιλητές, για τον επαινετικό τους λόγο στον «Κωσταντή» μου, για την ανάλυση με την ιδιαίτερη ματιά που τον είδε ο κάθε ένας τους.

Ευχαριστώ την Αδελφότητα και τον πρόεδρο, για την άψογη συνεργασία μας και γι’ αυτό το ταξίδι, που συνεχίζουμε. Επίσης πολλά-πολλά ευχαριστώ στα μέλη της Αδελφότητας, στις κυρίες, Μαρία Κοντονικόλα-Τσαμπανάκη, Ευγενία Χατζηβασιλείου, και την Ευγενία Διακογεωργίου-Καρανικόλα, που επιμελήθηκαν τη διακόσμηση της αίθουσας και τον μπουφέ με τα παραδοσιακά εδέσματα, αλλά και για τα λαμπερά τους χαμόγελα και την ωραία φιλοξενία.