Στον εισαγγελέα καταγγελία για τις ομπρέλες στην Κάρπαθο. Ευθύνες στον Δήμο του νησιού

Στον εισαγγελέα καταγγελία για τις ομπρέλες στην Κάρπαθο. Ευθύνες στον Δήμο του νησιού

Αυτη ειναι η εγγραφη καταγγελια που εστειλα στον εισαγγελεα Ροδου για τις παρανομιες του Δημου Καρπαθου στις παραλιες του νησιου μας!

(Φωτογραφία Αρχείου)

Προς

Εισαγγελεα Πρωτοδικων Ροδου

Πλατεια Ελευθεριας 1, Ροδος, 85131, Δωδεκανησων

Τηλ: 2241027601

 

Κάρπαθος 25.8.2022

Από

Ευάγγελος Μπαξεβάνης

Πηγάδια, Κάρπαθος

Τηλ: +47 90750032

e-mail: eb@online.no

 

Καταγγελία για τις παρανομίες στις παραλίες της Καρπάθου

Καταγγέλλω τον Δήμο Καρπάθου σαν τον κυριο υπευθυνο για την την εξοργιστική και σύμφωνα με τους νόμους του Ελληνικού κράτους παράνομη και απαράδεκτη κατάσταση που επικρατει στις περισσότερες -αν όχι όλες – παραλίες της Καρπάθου. Ο Δημος Καρπαθου νοικιαζει τις παραλιες του νησιου καταχρηστικα και παρανομει αποκοπτοντας με αυτο τον τροπο την συνταγματικα κατοχυρομενη προσβαση και χρηση του λαου της Καρπαθου στις παραλιες του νησιου του.

Σύμφωνα με τους νόμους του Ελληνικού κράτους σε καθε περιτωση σχεδον η μισή παραλία πρέπει να είναι ελεύθερη από ομπρέλες και ξαπλώστρες για τις ανάγκες του λουόμενου που δεν θέλει ομπρέλες. Επίσης η απόσταση από τις ξαπλώστρες μέχρι το κύμα πρέπει να είναι τουλαχιστον 5 (πέντε) μέτρα που και αυτή η διάταξη του νόμου σε καμία περίπτωση δεν τηρείται. Ο Δημος Καρπαθου νοικιαζει και πολλες παραλιες που δεν τηρουν αυτο το γραμμα του νομου σχετικα με το μηκος και πλατος των παραλιων αυτων συμφωνα με την ισχυουσα ελληνικη νομοθεσια. Οι παραλιες αυτες ειναι πολυ στενες και με μικρο μηκος, με αλλα λογια. Ενδεικτικα αναφερω τις κατωθι παραλιες αυτης της κατηγοριας οπως π.χ Μηχαλιου Κηπος, Χριστου Πηγαδι, Δαματρια, Βοτσαλακια και αλλες πολλες.

Επιπλεον δεν υπάρχει κανένας έλεγχος από καμία υπηρεσία του Δήμου Καρπάθου και του κρατους για την τήρηση της νομοθεσίας στις παραλίες και ο κάθε επιχειρηματίας που διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες κάνει κατάχρηση του χώρου αγνοώντας τους νόμους με αποτέλεσμα να έρχονται σε σύγκρουση τα αναφαίρετα Συνταγματικά δικαιώματα του ντόπιου λουόμενου με τους τουρίστες για μια θέση στην παραλία.

Παρακαλώ να λάβει η Εισαγγελια Ροδου τα κατάλληλα μέτρα για να σταματήσει επιτελους αυτή η ανομία στις παραλίες της Καρπάθου και να επιστραφουν οι παραλιες στους νομιμους απο Συνταγματικη αποψη ιδιοκτητες των που ειναι ο λαος της Καρπαθου.

 

Ευάγγελος Μπαξεβάνης