Στράτος Καρίκης: "Η αυτοδιοίκηση είναι ανεξάρτητη. Ποτέ δεν δεχτήκαμε επιρροές και δεν είχαμε πολιτική ταύτιση με οποιοδήποτε χώρο"

Στράτος Καρίκης: "Η αυτοδιοίκηση είναι ανεξάρτητη. Ποτέ δεν δεχτήκαμε επιρροές και δεν είχαμε πολιτική ταύτιση με οποιοδήποτε χώρο"

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο επικεφαλής της παράταξης “Νέα Μέρα – Ροδίων Όραμα” και αντιδήμαρχος του Δήμου Ρόδου κ. Στράτος Καρίκης, αναφέρει τα εξής:

H παράταξη ΝΕΑ ΜΕΡΑ-ΡΟΔΙΩΝ ΟΡΑΜΑ, είναι μία καθαρά αυτοδιοικητική και ανεξάρτητη παράταξη στην οποία συμμετέχουν αυτοδιοικητικοί με διαφορετικές πολιτικές ιδέες και προέλευση.

Όλοι μας από την πρώτη ημέρα έχουμε καταθέσει τις κομματικές μας ταυτότητες.

Ποτέ δεν δεχτήκαμε επιρροές και δεν είχαμε πολιτική ταύτιση με οποιοδήποτε πολιτικό χώρο στην πορεία μας στα κοινά. Αυτό πάντα τόνιζε στις δημόσιες τοποθετήσεις του και ο επικεφαλής μας. Μοναδικός μας στόχος και σκοπός ήταν και είναι το καλό της Ρόδου μας.

Οι ιδιαιτερότητες του εκλογικού νόμου επέβαλαν συνεργασίες και προχωρήσαμε σ΄ αυτές για το καλό του τόπου. Αν δεν το κάναμε θα επικρατούσε η ακυβερνησία. Οι τομείς που ανέλαβαν τα στελέχη μας και το έργο που επιτελούμε έχει ήδη στεφθεί με επιτυχίες.

Τομείς όπως η παιδεία, η προσχολική αγωγή, η μετανάστευση, η ΔΕΥΑΡ, το τροχαίο υλικό, οι παραλίες, ο πρωτογενής τομέας, η δημόσια υγεία, το πράσινο, οι κοινωνικές δομές ισότητας, δείχνουν την αλλαγή πορείας και την αποτελεσματικότητα του έργου μας.

Σεβόμαστε όλους τους πολιτικούς χώρους, αλλά η αυτοδιοίκηση λειτουργεί ανεξάρτητα, χωρίς χρώματα και ταμπέλες.

Με έκπληξη διαπιστώσαμε την απόπειρα χειραγώγησης στο εσωτερικό της Αυτοδιοίκησης από έναν πολιτικό χώρο, και μάλιστα, από το κόμμα που θεσμοθέτησε τον νόμο που επιβάλλει τις συνεργασίες.

Η συνεργασία μας με τον δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη και τη δημοτική αρχή ως ενιαία πλέον παράταξη, διέπεται από κανόνες σεβασμού και καθαρότητας ως προς τον στόχο.

Η επαναδιαπραγμάτευση των μεγάλων συμβάσεων (αποκομιδή απορριμμάτων, και φωτιστικών Led) αποτελεί ένα μόνο δείγμα του σεβασμού του δημοσίου χρήματος και των πολιτών της Ρόδου.

Έχουμε την αίσθηση ότι σε όλους τους τομείς αλλάζουν πολλά προς τη θετική κατεύθυνση και αυτό θα αποδειχτεί σύντομα.

Είμαστε παρόντες και δίνουμε τη μάχη καθημερινά για τους πολίτες. Δεν φοβόμαστε την κριτική η οποία πάντα θα μας κάνει καλύτερους.