Παρέμβαση του Δημ. Συμβούλου Δημήτρη Σπανού για το θέμα του λιμανιού

Παρέμβαση του Δημ. Συμβούλου Δημήτρη Σπανού για το θέμα του λιμανιού

Κάποια στιγμή και μάλιστα σύντομα πρέπει να ενημερωθούμε αναλυτικά για το θέμα του λιμανιού της Καρπάθου. Είναι υποχρέωση του Δημάρχου, του κ. Νισύριου, να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Να μάθουμε για τη λύση που προκρίνεται και πάνω σε αυτή συνεχίζει και η παρούσα δημοτική αρχή όμως στην ΕΣΑΛ σκαλώνει.

Το πρόβλημα για την πόλη είναι πολύ μεγάλο. Δεν υπάρχουν οδοί διαφυγής για τα οχήματα έτσι ώστε η κυκλοφορία να γίνεται ομαλά. Κάποια στιγμή, όταν θα φτάνει ο Αύγουστος, η κυκλοφοριακή συμφόρηση θα ξεκινά από τη ράμπα του πλοίου μέχρι του στοπ που βρίσκεται στην επιχείρηση του κ. Γκατούλη.

Δεν είμαι αρμόδιος, ούτε και έχω ειδικές γνώσεις, ωστόσο κι εγώ έχω ακούσει για την πρόταση δημιουργίας περιφεριακού δρόμου που θα οδηγεί τα οχήματα από το λιμάνι εκτός της πόλης. Ίσως αυτή να είναι η καταλληλότερη λύση.

Η Κάρπαθος δεν έχει ανάγκη από ημίμετρα, απαιτεί μια λύση με ορίζοντα 50ετιας που να επιτρέπει την ανάπλαση και την ανάπτυξη των Πηγαδίων και ταυτόχρονα να σέβεται το περιβάλλον.