Ο Νίκος Διακαντώνης σχολιάζει τη γραμμή ΣΗΤΕΊΑ-ΚΑΣΟΣ-ΚΑΡΠΑΘΟΣ-ΔΙΑΦΑΝΙ-ΧΑΛΚΗ-ΡΟΔΟΣ

Ο Νίκος Διακαντώνης σχολιάζει τη γραμμή ΣΗΤΕΊΑ-ΚΑΣΟΣ-ΚΑΡΠΑΘΟΣ-ΔΙΑΦΑΝΙ-ΧΑΛΚΗ-ΡΟΔΟΣ

“Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου” Μα καλά τίποτα δεν διδαχτήκατε από πέρσι;;;

Με αναχώρηση από τη Σητεία 8 το πρωί απευθύνεται μόνο σε κατοίκους της πόλεως της Σητείας και των πέριξ αυτής χωριών. Ούτε καν του Λασιθίου πολλώ μάλλον των νομών Ηρακλείου Ρεθύμνου και Χανίων. Μεγάλος κερδισμένος ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Πλακιωτάκης μια και η ιδιαίτερη πατρίδα του Σητεία θα έχει τεράστιο όφελος από τις διανυκτερεύσεις του πληρώματος σε ξενοδοχεία, διατροφή σε εστιατόρια, καφετέριες κλπ. (Τα πλοία αυτού του τύπου δεν έχουν κουζίνα και ενδιαιτήσεις πληρώματος)

Το “Hellenic spirit” διανυκτέρευσε μια στη Σητεία και μια στη Ρόδο, άρα το πλήρωμα έκανε ισομερώς τις δαπάνες του για ξενοδοχεία, φαγητό διασκέδαση. Τώρα μόνο στη Σητεία μιας κι εκεί διανυκτερεύει αποκλειστικά. Ποιοι ωφελούνται κατά κόρον;; Μήπως οι επαγγελματίες της ιδιαίτερης πατρίδας του υπουργού;; Τα νησιά μας γιατί να περιοριστούν σε τουρίστες Σητείας και περιχώρων κι όχι ολάκερης της Κρήτης;

Δεν υπάρχει κανείς να του πει την παροιμία “με ξένα κόλλυβα δεν γίνεται μνημόσυνο”;; Οι ακτοπλοϊκές επιδοτήσεις δίνονται για στήριξη στα νησιά μας Κάρπαθο και Η.Ν. Κάσο κι όχι για τη …. Σητεία!!

Προφανώς ο Δήμος Καρπάθου και το Επαρχείο, περί άλλων τυρβάζουν(!)

Προτεινόμενο άκουσμα …. Νταλάρας … ” Αχ πατρίδα μου καημένη, ποια κατάρα σε βαραίνει”!!