Η τελευταία επίσκεψη του Νεκτάριου Σαντορινιού στην Κάρπαθο. Τι έγραψε ο Δήμος Καρπάθου

Η τελευταία επίσκεψη του Νεκτάριου Σαντορινιού στην Κάρπαθο. Τι έγραψε ο Δήμος Καρπάθου

Στις 17 Μαϊου 2018, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τότε υπουργοί, πραγματοποίησαν αυτοψία στο Γενικό Νοσοκομείο της Καρπάθου λίγους μήνες πριν ανοίξει και λειτουργήσει. Έχει ενδιαφέρον να διαβάσουμε το δελτίο τύπου του δήμου Καρπάθου με αναφορά στον αείμνηστο Νεκτάριο Σαντορινιό, μάλιστα παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον η αναφορά του Δρ Γιώργου Αναστασιάδη για την μονάδα τεχνητού νεφρού!

«Πολάκης – Σαντορινιός στην Κάρπαθο για το νέο Νοσοκομείο της Καρπάθου»

-Τέρμα στις φημολογίες που θέλουν να εγκαινιάζεται το νέο Γενικό Νοσοκομείο Καρπάθου πριν την δρομολόγηση της κανονικής του λειτουργίας δηλ. με την προκήρυξη των θέσεων του οργανογράμματος και τη στελέχωσή του με το προβλεπόμενο προσωπικό, θέλησε να δώσει σήμερα το πρωί 17-04 από την Κάρπαθο ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Παύλος Πολάκης.
¨Δεν εγκαινιάζουμε ντουβάρια. Εγκαίνια θα γίνουν όταν θα ξεκινήσει να λειτουργεί προοδευτικά το νέο Νοσοκομείο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δ. Σ. για το νέο Γενικό Νοσοκομείο Καρπάθου, παρουσία του εν λόγω Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας , του Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτκής κ. Νεκτάριου Σαντορινιού, του Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Δημήτρη Γάκη. Παρόντες ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Ηλίας Ανδρ. Λάμπρος, ο Έπαρχος Καρπάθου και Ηρωϊκής Ν. Κάσου κ. Γιάννης Μηνατσής, δημοτικοί σύμβουλοι , ο Δ/ντής και οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Καρπάθου.

Επίσης, παρόντα ήταν τα νεοδιορισθέντα μέλη της 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου και συγκεκριμένα η Δ/της κα Ιορδανίδου, ο Υποδιοικητής κος Αντύπας καθώς ο νέος Διοικητής του Γεν. Νοσοκομείου Καρπάθου κ. Πρωτόπαπας και ο κ. Γεώργιος Αναστασιάδης. Διευθυντής της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων “η Αγία Σοφία”.

Της συσκέψεως προηγήθηκε επίσκεψη, στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου, για την ολοκλήρωση των οποίων, εξέφρασε την ικανοποίησή του τόσο ο κ. Πολάκης όσο και ο κ. Σαντορινιός, τονίζοντας αμφότεροι ότι με την πρόσφατη δημοσίευση στο ΦΕΚ του οργανισμού του νέου Γενικού Νοσοκομείου Καρπάθου ,αποκτά πλέον και λειτουργική υπόσταση ένα «έργο-πνοή» για τη δημόσια Υγεία και τους πολίτες της Καρπάθου.

Οι υποδομές του Γενικού Νοσοκομείου Καρπάθου χαρακτηρίστηκαν ως «εξαιρετικές» από τον κ. Πολάκη ,ενώ όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης από τον κ. Δήμαρχο και τον κ. Έπαρχο , μετά την ήδη ολοκλήρωση των έργων από την «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» (ΚτΥπ ), απομένει η ασφαλτόστρωση του δρόμου πρόσβασης και εισόδου στο Νοσοκομείο και η κατασκευή του αγωγού των ομβρίων.

Ο κ. Σαντορινιός αναφερόμενος στο νέο Νοσοκομείο Καρπάθου δήλωσε συν τοις άλλοις ότι μέχρι την ολοκλήρωση και λειτουργία του έργου, απαιτείται σαφέστατα «συνεργασία και συντονισμός ενεργειών»

Σημαντική ήταν επίσης και η αναφορά του κ Αναστασιάδη για την σπουδαιότητα της προβλεπόμενης Μονάδας Τεχνητού Νεφρού. Ενώ όσοι έλαβαν το λόγο στη συνέχεια εξέφρασαν την αγωνία το νέο Νοσοκομείο Καρπάθου να λειτουργήσει σύντομα ως Νοσοκομείο με την κάλυψη των νόμιμων θέσεων βάσει του οργανογράμματός του, ζητούμενο για το οποίο δεσμεύτηκε ο κ. Πολάκης.

Με τη λήξη της σύσκεψης, οι κύριοι Πολάκης , Σαντορινιός, Γάκης , συνοδευόμενοι από τον Δήμαρχος και Έπαρχος Καρπάθου, έκαναν αυτοψία στις ζημιές από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις στο νησί της Καρπάθου.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Καρπάθου

14.2.2023

Καρπαθιακά Νέα