karpathiakanea.gr

Θεοχάρης: Τουριστική διπλωματία στην Ολλανδία για άρση περιορισμών

Θεοχάρης: Τουριστική διπλωματία στην Ολλανδία για άρση περιορισμών
Την Ολλανδία επισκέπτεται σήμερα, Δευτέρα 7 Ιουνίου, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, στο πλαίσιο περιοδείας σε χώρες με υψηλό τουριστικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το 2019 οι αφίξεις στη χώρα μας από την Ολλανδία είχαν φτάσει τις 1.150.000, σημειώνοντας ρεκόρ δεκαετίας.

Στο Άμστερνταμ ο Υπουργός Τουρισμού θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους των μεγαλύτερων tour operators και τουριστικών πρακτορείων της Ολλανδίας ενώ θα παραχωρήσει επίσης συνεντεύξεις σε ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χάρης Θεοχάρης θα έχει συνάντηση εργασίας με τον κ. Mattijs ten Brink, Διευθύνοντα Σύμβουλο του tour operator «SUNWEB», έναν Όμιλο με ιδιαίτερα έντονη παρουσία στην τουριστική αγορά της Ελλάδας. Επισημαίνεται ότι το 2019 η «SUNWEB», με 170.000 πακέτα διακοπών, κάλυψε μερίδιο 25% της τουριστικής κίνησης από την Ολλανδία προς την Ελλάδα και μάλιστα σε 30 διαφορετικούς προορισμούς. Στον ίδιο Όμιλο ανήκει και ο tour operator «Eliza was here», ο οποίος ειδικεύεται στην οργάνωση διακοπών με κρατήσεις δωματίων σε boutique hotels και καταλύματα ανώτερη κατηγορίας.

Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας του κ. Θεοχάρη με τον κ. Arjan Kers, Γενικό Διευθυντή της TUI Nederland, η οποία αντιπροσωπεύει το 29% της ολλανδικής αγοράς για την Ελλάδα, με περίπου 200.000 πακέτα διακοπών ετησίως.

Οι επόμενες συναντήσεις του Υπουργού Τουρισμού στην Ολλανδία θα είναι με τον Πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Ολλανδίας (ANVR) κ. Frank Oostdam και την Εμπορική Διευθύντρια του «Travel Club» κυρία Martine de Knoop. Σημειώνεται ότι το Travel Club είναι μια αλυσίδα με 300 ανεξάρτητους τουριστικούς πράκτορες και συνολικό τζίρο 6,5 εκατ. ευρώ κατ’ έτος, μόνο για την Ελλάδα.

Κατόπιν, ο Υπουργός Τουρισμού θα συναντήσει τον ιδιοκτήτη του tour operator «Corendon» κ. Atilay Uslu και τον CEO του ίδιου Οργανισμού κ. Steven van der Heijden.

Το απόγευμα της Δευτέρας ο κ. Θεοχάρης θα έχει συνομιλίες με τη Διευθύντρια για την Ελλάδα και υπεύθυνη του προγράμματος συνδιαφήμισης εκ μέρους του tour operator «Silverjet Vakanties» κ. Lydia Kortekaas.

Μετά το πέρας των συναντήσεών του, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης θα αναχωρήσει από το Άμστερνταμ για τον επόμενο σταθμό της περιοδείας του, που είναι η πρωτεύουσα της Δανίας, η Κοπεγχάγη.

 Υπενθυμίζεται ότι από τις 30 Μάη η Ολλανδία έχει βάλει τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου στην «πορτοκαλί λίστα», που σημαίνει ότι οι όσοι έρχονται από εκεί θα πρέπει πριν από την αναχώρησή τους από την Ελλάδα να υποβάλλονται σε τεστ και κυρίως μετά την άφιξή τους στη χώρα τους να μπαίνουν σε καραντίνα. Σημειώνεται ότι στην «πορτοκαλί λίστα» βρίσκονται ήδη η Κρήτη και η ηπειρωτική Ελλάδα και «μόνο μετά από παραμονή στο Βόρειο Αιγαίο και τα Ιόνια νησιά δεν χρειάζεται καραντίνα στην Ολλανδία». Στην αναλυτική περιγραφή της υπό υποβάθμιση γεωγραφικής περιοχής οι ολλανδικές αρχές αναφέρουν όχι μόνο την Κω και τη Ρόδο, αλλά και τα νησιά «Ανδρος, Κάρπαθος, Τζια, Κύθνος, Μύκονος, Μήλος, Νάξος, Σύρος, Σαντορίνη και Τήνος θα ισχύουν και πάλι αυστηρότερα μέτρα».
Να σημειωθεί ότι  για περιοχές όπως η Κως και η Ρόδος η ολλανδική αγορά αποτελεί κρίσιμο μέγεθος (μόνο η Κως σε ετήσια βάση αποτελεί επιλογή για περισσότερους από 100.000 Ολλανδούς). Συνολικά το 2019 οι αφίξεις από την Ολλανδία ήταν πάνω από 1 εκατ.
Σύμφωνα με την οδηγία του ολλανδικού υπουργείου Εξωτερικών που είναι αναρτημένη στο facebook, στη σελίδα της ολλανδικής πρεσβείας στην Αθήνα, η αναπροσαρμογή του χρωματικού κώδικα των νησιών του Νοτίου Αιγαίου συμβαίνει λόγω της αύξησης των λοιμώξεων.
Γιώργος Αλεξάκης

Πηγή: Reporter.gr