Φιλ. Ζαννετίδης: "τραγικά υποστελεχωμένη περιφέρεια που διαθέτει λιγοστούς κτηνιάτρους και γεωπόνους"

Φιλ. Ζαννετίδης: "τραγικά υποστελεχωμένη περιφέρεια που διαθέτει λιγοστούς κτηνιάτρους και γεωπόνους"

Στην νέα αρμοδιότητα που ανατέθηκε στην περιφέρειά μας και ειδικά στις Διευθύνσεις Κτηνιατρικής, και αφορά την καταγραφή και σήμανση των ιπποειδών με τη δημιουργία του αντίστοιχου μητρώου, αναφέρθηκε χθες στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο εντεταλμένος Πρωτογενούς Τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης.

Σημειώνεται ότι στο θέμα είχε αναφερθεί η «Ροδιακή» την Κυριακή, καθώς υπήρξε σχετική ανακοίνωση της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Δωδεκανήσου προς όλους τους ιδιοκτήτες τους, προκειμένου να συνεχίσουν να τα έχουν στην κατοχή τους, αφού σε διαφορετική περίπτωση περνούν στην ιδιοκτησία της περιφέρειας.

Μάλιστα, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ηλίας Οικονομίδης, που παρευρέθηκε αναφέρθηκε διεξοδικά στο τι πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες των ζώων αυτών (άλογα, γαϊδούρια, μουλάρια ακόμα και αν ανήκουν σε συλλόγους.

Ξεκινώντας την αναφορά του στο θέμα ο κ. Ζαννετίδης υπογράμμισε ότι με απόφαση του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης ανατέθηκε στις διευθύνσεις κτηνιατρικής της περιφέρειάς μας, το μητρώο των ιπποειδών, οι οποίες παράλληλα θα πρέπει να προχωρήσουν και στην απογραφή των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.

Μάλιστα δεν παρέλειψε να εκφράσει την αγανάκτησή του για το γεγονός ότι έρχονται αρμοδιότητες και αντικείμενα σε μία τραγικά υποστελεχωμένη περιφέρεια που διαθέτει λιγοστούς κτηνιάτρους και γεωπόνους.

«Είναι κάτι που το επισημαίνουμε συνεχώς στα υπουργεία αλλά η κατάσταση συνεχώς χειροτερεύει.

Σε λίγο δεν θα μπορούμε να εκτελούμε το υπάρχον αντικείμενο που έχουμε από την εκτέλεση των αρμοδιοτήτων μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή www.rodiaki.gr