Ακόμη 3 "εισαγώμενα" κρούσματα! Απροστάτευτη η Κάρπαθος - Κραυγή αγωνίας από τον Γ. Χατζηκουτσό

Ακόμη 3 "εισαγώμενα" κρούσματα! Απροστάτευτη η Κάρπαθος - Κραυγή αγωνίας από τον Γ. Χατζηκουτσό
Σήμερα Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου ήταν η 7η ημέρα των ελέγχων, που διενεργεί το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Κάρπαθο. Ωστόσο τα κακά μαντάτα φτάνουν από τους ελέγχους που διενέργησε το συνεργείο του Δήμου, κατά την άφιξη του BLUE STAR. Στο λιμάνι λοιπόν αποβιβάστηκαν 52 επιβάτες και από αυτούς υπήρξαν 3 άνδρες, που έφτασαν στο νησί για να εργαστούν και εντοπίστηκαν θετικοί. Έπειτα από ενέργειες της πολιτικής προστασίας θα παραμείνουν σε 14ημερη καραντίνα στο ξενοδοχείο που αρχικά είχαν κλείσει.
Όμως ακόμη πιο δύσκολα διαχειρίσιμο είναι το γεγονός ότι από τους 52 επιβάτες, με προορισμό την Κάρπαθο, υπήρξαν 6 άτομα όπου αρνήθηκαν να κάνουν το τέστ!
Κι αυτό γιατί δεν υπάρχει το νομικό πλαίσιο που να υποχρεώνει τους ταξιδιώτες να κάνουν πριν ή κατά την άφιξη τους έλεγχο για τον κορονοϊό.
Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καρπάθου, κος Χατζηκουτσός, είναι εξαιρετικά ανήσυχος για την κατάσταση και τόνισε:

“Θα πρέπει έστω και αυτή τη στιγμή η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να θεσπίσει την υποχρέωση διενέργιας rapid test στις μετακινήσεις μεταξύ του ίδιου Νομού και τη θέσπιση αναγκαστικού Μοριακού τέστ 72 ωρών σε μετακινήσεις εκτός Νομού.

Το γεγονός ότι ένα νησί, όπως η Κάρπαθος, μετρά τις πληγές της με τα κρούσματα που προκύπτουν σε καθημερινή βάση είναι αποτέλεσμα του κενού που υπάρχει όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη η κυβέρνηση και το Υπoυργειο Πολιτ. να ξανασχεδιάσει τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι μετακινήσεις μεταξύ Περιφερειών – Νομών – Νησιών.

Είναι αδιανόητο ένας Δήμος να δίνει τη δική του ξεχωριστή μάχη με ελέγχους rapid tests στις πύλες του νησιού και να αφήνεται απροστάτευτος από την κεντρική διοίκηση εκ του γεγονότος ότι η διενέργεια των rapid tests δεν αποτελεί υποχρέωση εκείνων που μετακινούνται”.

Σήμερα, όπως μας ενημερώνει ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μενετών, Μανώλης Μαγριπλής, πραγματοποιήθηκαν 46 τεστ στην περιοχή του Αφιάρτη και όλα ήταν αρνητικά. Τέλος να σημειώσουμε ότι η τριμελής ομάδα του ΕΟΔΥ θα παραμείνει στο νησί μέχρι την ερχόμενη Κυριακή και θα συνεχίσει τους ελέγχους.