ΚΑΡΠΑΘΟΣ: Γιάννης Τσακιράκης, ο διοικητής της Αστυνομίας που μας έβαλε σε τάξη!

ΚΑΡΠΑΘΟΣ: Γιάννης Τσακιράκης, ο διοικητής της Αστυνομίας που μας έβαλε σε τάξη!

Μπορώ να καταλάβω την ανάγκη για δουλειά, την ανάγκη για μεροκάματο, άλλωστε αυτό κάνει κάθε τίμιος άνθρωπος που παλεύει να ζήσει την οικογένεια του.  Αυτό που αδυνατώ να αντιληφθώ είναι η ανάγκη να υπάρχουν αυστηροί κανόνες, να πρέπει μας κυνηγούν τα Σώματα Ασφαλείας για να τους επιβάλλουν με κάθε τρόπο! Ενώ την ίδια στιγμή, ακόμη και εκείνοι  που παρανομούν, να λένε ότι νοιάζονται και πονούν το νησί.

Θα περίμενε κανείς να υπερασπίζονται με νύχια και δόντια την Κάρπαθο και το μέλλον της πρώτα από όλα οι κάτοικοι της. Οι επιχειρηματίες, καθώς και όλοι εκείνοι που ζουν και βγάζουν τα προς το ζην πάνω στο νησί, έπρεπε να δίνουν ότι μπορούν για αυτό το τόπο. Ωστόσο, χωρίς να θέλω να το χρεώσω σε όλους, το κέρδος αποτελεί τον πρώτο και βασικό στόχο. Όπου κι αν κοιτάξεις,  θα δεις μια βασική προϋπόθεση, η οποία λέει να τα «κονομήσουμε».

Κι όμως είναι η πρώτη φορά που γίνεται σοβαρή και οργανωμένη προσπάθεια να τηρηθούν κανόνες και να μπει μια τάξη (αφού από μόνοι μας δεν τα καταφέρνουμε ή δεν το επιθυμούμε).

Όταν λοιπόν το 2022 πάλευαν όλοι να γίνει Αστυνομική Υποδιεύθυνση στην Κάρπαθο δεν υπολόγισαν ότι τα πράγματα θα άλλαζαν!

Με την έλευση του Αστυνομικού Διευθυντή κ. Γιάννη Τσακιράκη οι κάνονες και οι νόμοι ξαφνικά απέκτησαν υπόσταση. Με διάκριση, σύνεση και ωριμότητα, ο κ. Τσακιράκης εξετάζει την κάθε περίπτωση ξεχωριστά, όπως οφείλει ένας ικανός και έμπειρος αξιωματικός και έπειτα με προσοχή προχωρά στα επόμενα βήματα. Ίσως και ο ίδιος να μην περίμενε τόσο όγκο εργασιών!

Η τροχαία, τα θέματα στις παραλίες και οι σχεδόν καθημερινές παραβάσεις αλλά και πιο σοβαρά ζητήματα που έχουν να κάνουν με κλοπές, ναρκωτικά ή ακόμη και τους καλοκαιρινούς καβγάδες. Υπάρχουν περιστατικά που μπορεί να μην ξεφεύγουν από το κτήριο της Αστυνομίας αλλά ακολουθούν δικαστικούς δρόμους.

Οι γυναίκες και οι άνδρες της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης είναι σταθερά και με συνέπεια στο δρόμο, παλεύουν να κρατήσουν τα όρια και τη τάξη.

Αρκετοί συμπατριώτες και κάτοικοι διαφώνησαν, προφανώς διότι η προηγούμενη ασύδοτη κατάσταση ίσως να εξυπηρετούσε την εφήμερη πορεία τους στο νησί. Όμως ο πολύς κόσμος χειροκροτά τον κ. Τσακιράκη και δίνει εύσημα για το αποτέλεσμα που φέρνει η καθημερινή επίπονη εργασία του. Αναμφίβολα ο Γιάννης Τσακιράκης είναι ο άνθρωπος του φετινού καλοκαιριού κι αυτό διότι η Κάρπαθος έχει ανάγκη από κορυφαίες προσωπικές όπως εκείνος, που να δίνουν τέμπο και ρυθμό σε ένα νησί που έχει απωλέσει τον βηματισμό του.

12.8.2023

Καρπαθιακά Νέα