Η. Τσέρκης για τον εμβολιασμό: Η κοινωνία να εμπιστεύεται τους επιστήμονες

Η. Τσέρκης για τον εμβολιασμό: Η κοινωνία να εμπιστεύεται τους επιστήμονες

«Συμμερίζομαι και ασπάζομαι τους προβληματισμούς του κόσμου, όμως η κοινή γνώμη οφείλει να εμπιστεύεται τους επιστήμονες», σχολίασε μιλώντας στον “sky Ρόδου”, με αφορμή τον επικείμενο εμβολιασμό του πληθυσμού για τον Covid-19, από τον επόμενο μήνα, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου Ηλίας Τσέρκης.

«350 ομάδες εργασίες εργάζονται σε όλο τον κόσμο για να βρουν το εμβόλιο. Τους τελευταίους 8 μήνες πάνω από ένα εκατομμύριο γιατροί μάθαμε και μαθαίνουμε πολλά γύρω από τη νόσο, η οποία είναι «πολυμορφική», κι αυτό επειδή μετά την 8η ημέρα υπάρχει ένα φλεγμονώδες πρόβλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσέρκης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν χθες με τον κ. Τσέρκη στον “sky Ρόδου”, ο εμβολιασμός στην περιοχή μας δεν θα γίνεται από το νοσοκομείο, όπως το ίδιο θα ισχύει σε όλη την Ελλάδα.

Εμβολιασμοί θα γίνονται στο ΙΚΑ, τα Κέντρα Υγείας και από ιδιώτες, ενώ πρώτοι που θα εμβολιασθούν θα είναι οι υγειονομικοί κι εν συνεχεία οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και τέλος οι υπόλοιποι πολίτες, με προκαθορισμένα ραντεβού.

πηγή ΡΟΔΙΑΚΗ