Βασίλης Παπαβασιλείου: Το δυστύχημα και τα όνειρα του νέου Προέδρου για την πρωτεύουσα της Καρπάθου

Βασίλης Παπαβασιλείου: Το δυστύχημα και τα όνειρα του νέου Προέδρου για την πρωτεύουσα της Καρπάθου

Φιλότιμος, ευθύς, εργατικός και πάνω από όλα άνθρωπος καλλιτέχνης, με βαθιά ενσυναίσθηση και ολάνοιχτες αντένες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποι του καθώς και όλα τα πλάσματα είναι ο νέος Πρόεδρος της κοινότητας Πηγαδίων Καρπάθου που σήμερα, 1.1.2024, ανέλαβε τα καθήκοντα του.

Ο Βασίλης Παπαβασιλείου έχει βιώσει στο κορμί και την ψυχή την ανισότητα και την αδιαφορία των αρχών σε μια σειρά διαχρονικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νησί. Πρωταρχικός στόχο του είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης όλων εκείνων που ζουν στην πρωτεύουσα της Καρπάθου και βέβαια των ατόμων με ειδικές-ξεχωριστές ανάγκες που υποφέρουν χωρίς να ακούγεται η φωνή τους.

Ο Βασίλης  Παπαβασιλείου βίωσε ένα τρομερό δυστύχημα στην Κάρπαθο από το οποίο έμεινε ο ίδιος παράλυτος. Στις 17 Ιουνίου 1973, μια μέρα πριν ξεκινήσει τη στρατιωτική θητεία του. Ήταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στο 13ο χιλιόμετρο Πηγάδια-Αρκάσα, όταν ανατράπηκε φορτηγό στο οποίο επέβαιναν 7 φίλοι, μεταξύ αυτών και ο Βασίλης Παπαβασιλείου. Αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθεί ο Γιώργος Ρουσάκης και να τραυματιστούν σοβαρά ο οδηγός Χρήστος Καρπανικόλας, ο Αριστείδης Ψύλιας, ο Κωνσταντίνος Ασπρομάτης και ο Βασίλης Παπαβασιλείου.

Πενήντα χρόνια από την τραγωδία ο κ. Παπαβασιλείου δε λησμονεί την ιστορία του και γνωρίζει πολύ καλά τη αφώτιστη πλευρά της Καρπάθου.  Στο σύλλογο Ατόμων με αναπηρία παραμένει σταθερά 30 χρόνια πρόεδρος, έχει περίπου 150 μέλη, με τα 15 να αντιμετωπίζουν κινητικά θέματα όμως τα υπόλοιπα από αυτά αντιμετωπίζουν ψυχικά ζητήματα. Αν και έχουν γίνει  κάποιες προσπάθειες από τις αρχές του νησιού, μέχρι σήμερα δεν έχουν καταφέρει να βοηθήσουν αυτούς τους συνανθρώπους μας και τις οικογένειες τους.

Ο κ. Παπαβασιλείου εκλέχτηκε με 296 σταυρούς πρόεδρος της κοινότητας Καρπάθου και ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά την ευθύνη. Χρειάζονται ρήξεις και επιβάλλεται να γίνουν μεγάλες αλλαγές, μας αναφέρει ο κ. Παπαβασιλείου, ώστε η πρωτεύουσα της Καρπάθου, τα Πηγάδια να αποκτήσουν φιλικό πρόσωπο για όλους τους πολίτες του νησιού. Με πρόγραμμα και σχέδιο, που εδώ και καιρό έχει εκπονήσει, έχει στόχο να αλλάξει τα Πηγάδια και μάλιστα αυτό αφορά ακόμη και την εικόνα του κεντρικού λιμανιού της Καρπάθου αν και αυτή την περίοδο είμαστε σε στάδιο μεγάλων αλλαγών για το λιμάνι και τους κεντρικούς δρόμους. Για αυτό το λόγο ο . Παπαβασιλείου ήδη έχει έρθει σε επαφή με τον εικαστικό καλλιτέχνη Γιάννη Χατζηβασίλη, έχει ζητήσει προσχέδια και ένα από τα σχέδια του νέου Προέδρου είναι και η τοποθέτηση αγάλματος του Ποσειδώνα! Άλλωστε και ο κ. Παπαβασιλείου, με καταγωγή από την Όλυμπο, είναι φύση καλλιτεχνική, ασχολείται με τη τέχνη της πυρογραφίας, και γνωρίζει πολύ καλά από με την τέχνη μπορούμε να κάνουμε ευκολότερη τη μετάβαση μας σε μια καλύτερη και περισσότερο εξελιγμένη  κοινωνία.

Ο νέος Πρόεδρος Πηγαδίων, κ. Παπαβασιλείου, ζητά συστράτευση και αγώνα με όλους τους κατοίκους της πόλης και όπως τόνισε στα Καρπαθιακά Νέα, πρωταρχικό θέμα στον σχεδιασμό του είναι τα άτομα με αναπηρίες καθώς και όλες τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και θα σταθεί αρωγός σε όλα τα προβλήματα που μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί κάποια λύση και για αυτά τα θέματα δεν έχει σκοπό να βάλει νερό στο κρασί του και να τα διαπραγματευτεί.

1.1.2024

Καρπαθιακά Νέα