Βλάβες στο δίκτυο υδρόδοτησης ταλαιπωρούν την τουριστική περιοχή του Λευκού στην Κάρπαθο

Βλάβες στο δίκτυο υδρόδοτησης ταλαιπωρούν την τουριστική περιοχή του Λευκού στην Κάρπαθο

Επιχειρηματίας στην περιοχή του Λευκού Καρπάθου,  μιας από πιο αναπτυγμένες τουριστικές περιοχές του νησιού,  αναφέρει στα Καρπαθιακά Νέα ότι το τελευταίο διήμερο υπάρχει σοβαρότατο θέμα με την υδροδότηση.  Μάλιστα χθες το πρωί τουρίστες, που μένουν σε καταλύματα κοντά στην ακτή κατέβηκαν στη θάλασσα για να ξεπλυθούν!

Όπως μαθαίνουμε το κομπρεσέρ, είχε προγραμματιστεί να πάει χθες το πρωί αλλά λόγω βλάβης στο όχημα του ιδιώτη με τον οποίο συνεργάζεται ο Δήμος δεν κατέστη δυνατόν.

Τα Καρπαθιακά Νέα επικοινώνησαν με την Δημοτική Αρχή και οι πληροφορίες που έχουν είναι οι εξής:

Όλα τα αντλιοστάσια της ευρύτερης περιοχής έχουν εκσυγχρονιστεί με καινούργιες αντλίες και παρέχουν τη μέγιστη δυνατή ποσότητα νερού.

Επίσης εφέτος τέθηκε σε λειτουργία και μια επιπλέον γεώτρηση ( στην περιοχή Ρόκλι ) , η οποία καλύπτει την παροχή νερού σε περίπτωση βλάβης των υπολοίπων .

Η ποσότητα του νερού είναι περισσότερο από επαρκής για την περιοχή για αυτό και είναι η μοναδική χρονια τα τελευταία χρόνια που δεν υπήρχε πρόβλημα νερού σε όλη τη διάρκεια της σεζόν ούτε στην παραλία ούτε και στην ευρύτερη περιοχή μέχρι τον Άγιο Γεώργιο .

Όποια προβλήματα προέκυψαν ήταν από βουλωματα στα δίκτυα τα οποία παρόλο που είναι πλαστικά στο μεγαλύτερο μέρος τους δεν είναι υπόγεια όπως θα έπρεπε , με αποτέλεσμα τα άλατα που δημιουργουνται εξαιτιας της έκθεσης τους στον Ήλιο να δημιουργούν πολλά βουλωματα .

Στην συγκεκριμένη περίπτωση : Το Σαββάτο προέκυψε βλάβη στο δίκτυο που στέλνει από την γεώτρηση Ποτάλι στην δεξαμενή .

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας, την Κυριακή αντικατέστησε ένα χαλασμένο διακόπτη , δίνοντας νερό από τη νέα γεώτρηση που υπάρχει για να καλύπτει την όποια βλάβη από τις υπόλοιπες.

Ενώ προσωρινά αποκαταστάθηκε το πρόβλημα , κατόπιν προέκυψε νέα βλάβη με βούλωμα στο δίκτυο της κεντρικής παροχής με αποτέλεσμα η δεξαμενή να είναι γεμάτη και να μην μπορεί να στέλνει νερό.

Μέχρι αύριο θα αποκατασταθεί και η βλάβη που προέκυψε στο δίκτυο από την γεώτρηση Ποτάλι προς Δεξαμενή ( η οποία είναι κάτω από την άσφαλτο και προφανώς οφείλεται σε τμήμα του δίκτυο που λόγω παλαιότητας έχει σαπίσει ) και θα σταλεί κομπρεσέρ το οποίο θα ξεβουλώσει το κεντρικό δίκτυο .

7.9.2022

Καρπαθιακά Νέα