Βλάβη στο δίκτυο του νερού από τον Μερτώνα - Μας απαντά ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Λυριστής

Βλάβη στο δίκτυο του νερού από τον Μερτώνα - Μας απαντά ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Λυριστής

Μέσα στο Σαββατοκύριακο επικοινώνησαν με τα Καρπαθιακά Νέα δημότες των Πηγαδίων και ανέφεραν πρόβλημα στο δίκτυο του πόσιμου νερού που έρχεται από την πηγή του Μερτώνα. Επικοινωνήσαμε με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Ιωαννή Λυριστή κι όπως μας ενημέρωσε “υπάρχει πρόβλημα στη διαδρομή. Πιο συγκεκριμένα στην γραμμμή του δικτύου από το Κατώδιο προς το Απέρι, όμως επειδή οι σωλήνες δεν κατεβαίνουν κατά μήκος του αμαξωτού δρόμου αλλά έρχονται από τα βουνά και παρά τις εκτεταμένες προσπάθειες δεν έχει εντοπιστεί η βλάβη”.

Ωστόσο ο κ. Λυριστής θεωρεί ότι είναι πιθανόν σήμερα Πέμπτη 21.1, να εντοπιστεί το πρόβλημα στο δίκτυο και η βλάβη να αποκατασταθεί.

Με την ευκαιρία της συζήτησης ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και μέλος της οικονομικής επιτροπής μας απάντησε και στην ερώτηση αν το νερό  που πίνουν τα Πηγάδια είναι κατάλληλο:

“Εμείς πριν λίγες ημέρες κάναμε έλεγχο, δεν υπάρχει θέμα ποιότητας νερού. Αν υπάρξει το οποιοδήποτε θέμα θα κλείσουμε το νερό την ίδια στιγμή. Πάντως το σημερινό θέμα έχει να κάνει με μια βλάβη”.