Γιορτάστηκε η Ημέρα Τουρισμού στην Κάρπαθο. Βραβεύσεις στους repeaters και η ομιλία του αντιδ. Μανώλη Παραγυιού

Γιορτάστηκε η Ημέρα Τουρισμού στην Κάρπαθο. Βραβεύσεις στους repeaters και η ομιλία του αντιδ. Μανώλη Παραγυιού

Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, γιορτάστηκε και στην Κάρπαθο η παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων οργανώθηκε από τον ΚΟΠΑΠ μουσική παράσταση-εκδήλωση στο Ποσειδώνιο δημοτικό αμφιθέατρο από το ξεχωριστό ιταλικό συγκρότημα “tra Parola e musica” και το Λύκειο Ελληνίδων Καρπάθου.

 Στην εκδήλωση τιμήθηκαν επίσης και οι μακροχρόνιοι ξένοι επισκέπτες της Καρπάθου. Όπως συνηθίσαμε να τους λέμε, οι “repeaters”, επισκέπτονται πολλά χρόνια το νησί και το έχουν αγαπήσει σαν να έχουν καταγωγή από αυτό! 

Τα ζευγάρια που τιμήθηκαν με τον “Έπαινο του φίλου της Καρπάθου” για τις συνεχόμενες παρουσίες τους στην Κάρπαθο τα τελευταία 20 χρόνια :

1) Luca e Lucia Borasio

2) Dario e Giusy

3) Daniela Santapaola e Francesco Riboldi

4) Binotti Franca Urbinati Gianni

 Χαιρετισμό απηύθυνε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για τον τουρισμό, Μανώλης Παραγυιός, ο οποίος μεταξύ άλλων ανακοίνωσε δημόσια τις νέες αεροπορικές συνδέσεις με τη Νάπολη και τη Βενετία της Ιταλίας προς την Κάρπαθο! 

Ολόκληρη η ομιλία του κ. Παραγυιού:

“Είμαι πολύ υπερήφανος για την σημερινή εκδήλωση η οποία πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την παγκόσμια ημέρα Τουρισμού.

Σαν αρμόδιος Αντιδήμαρχος, μεταξύ άλλων και για τον Τουρισμό, μαζί με την ομάδα εργασίας για τον τουρισμό είχαμε την ιδέα οι εκδηλώσεις αυτές να έχουν θεματικό χαρακτήρα .

Εφέτος επιλέξαμε τιμώμενη χώρα να είναι η Ιταλία και δη η Νότια Ιταλία, με την οποία μας συνδέουν στενοί δεσμοί λόγω και τον Ελληνόφωνων χωριών που βρίσκονται εκεί .

Επίσης θέλαμε να δώσουμε επιπλέον προβολή του νησιού μας καθώς μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Καρπάθου τη νέα σεζόν θα έχουμε για πρώτη φορά απευθείας σύνδεση από τη Νότια Ιταλία και συγκεκριμένα από τη Νάπολι .

Η γέφυρα αυτή, που θα υπάρχει μαζί με δύο απευθείας πτήσεις από τη Βενετία θα τονώσει το τουριστικό ρεύμα από την Ιταλία το οποίο υπέστη καθίζηση την εφετινή σεζόν .

Επίσης θα δώσει την ευκαιρία σε όλους τους Καρπαθίους να μπορούν να ταξιδέψουν και στη Βενετία και στη Νάπολι καθώς η εταιρεία που θα πραγματοποιεί τις πτήσεις θα είναι low cost κι όχι αποκλειστικά για tour operators .

Η σύσφιξη των σχέσεων Καρπάθου και Ιταλίας θέλουμε λοιπόν να τονιστεί με το πάντρεμα των μουσικών παραδόσεων που σήμερα θα επιχειρήσουμε να πραγματοποιηθεί .

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καρπάθου με τη συνεργασία της Περιφέρειας της Σαρδηνίας , της Ιταλικής Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Ευχαριστώ το συγκρότημα tra parola e musica για το μακρινό ταξίδι που έκαναν από την Σαρδηνία ως εδώ για να μας παρουσιάσουν την μουσική παράδοση του τόπου τους .

Ευχαριστώ το Λύκειο Ελληνίδων για την σημερινή συμμετοχή του στην εκδήλωση , τους δασκάλους τους οργανοπαίχτες και τους χορευτές .

Ειδικά την κ. Θεοδώρα Διαμαντή η οποία είναι πάντα αρωγός σε κάθε εκδήλωση του Δήμου μας .

Τέλος ευχαριστω τον Αντρέα τον Τσαγκάρη, ειδικό συνεργάτη Δημάρχου για τον Τουρισμό και την Δέσποινα την Νταργακη μέλος της ομάδας εργασίας.

Χωρίς αυτούς η σημερινή εκδήλωση δεν θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί .

Εύχομαι να έχουμε όλοι μια όμορφη βραδιά!”

12.9.2022

Καρπαθιακά Νέα