Χαιρετισμός Δημάρχου Καρπάθου, κ. Γιάννη Νισύριου, στην ημερίδα για την χρήση πιστοποιημένων υλικών για την αντιμετώπιση σεισμών

Χαιρετισμός Δημάρχου Καρπάθου, κ. Γιάννη Νισύριου, στην ημερίδα για την χρήση πιστοποιημένων υλικών για την αντιμετώπιση σεισμών

Κυρίες και κύριοι ,

Επιτρέψτε μου να συγχαρώ τους διοργανωτές της σημερινής ιδιαίτερα σημαντικής και χρήσιμης Ημερίδας. Η πρωτοβουλία της ΛΑΔΟΤΟΜΙΚΗΣ Νήσων , του Τ.Ε.Ε Δωδεκανήσων και του Ομίλου ΤΙΤΑΝ να οργανώσουν την συζήτηση για την σημασία χρήσης πιστοποιημένων υλικών κατασκευής ως μέσου θωράκισης στη σεισμογένεια της Καρπάθου και της Κάσου είναι αξιέπαινη. Η δε παρουσία ως βασικού εισηγητή του Καθηγητή κ. Ευθύμη Λέκκα μας τιμά και ανεβάζει τον πήχη των απαιτήσεων για την συζήτηση.

Εμείς ως εκπρόσωποι του Δήμου θα παρακολουθήσουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις και τις προτάσεις που θα κατατεθούν. Μας απασχολεί ξεχωριστά η έντονη σεισμική δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια. Τον περασμένο  Οκτώβριο είχαμε σεισμό 6.1 Ρίχτερ. Τον Ιανουάριο του 2020 είχαμε σεισμό 5.7 Ρίχτερ και στο μεσοδιάστημα είχαμε σειρά σεισμών από 4 μέχρι 4.8 Ρίχτερ που ασφαλώς όλοι έγιναν ιδιαίτερα αισθητοί. Αυτό το πλήθος των σεισμών είναι φυσικό να μας ανησυχεί. Παράλληλα, ως Δημοτική Αρχή, ως Δημοτικό Συμβούλιο έχουμε χρέος είναι να πράτουμε ότι είναι απαραίτητο για να αισθάνονται οι δημότες μας ασφαλείς σε οποιαδήποτε περίπτωση.

Για να το πετύχουμε αυτό, για να διασφαλίσουμε την αντισεισμική θωράκιση των Νησιών,  οφείλουμε να συζητάμε με ειδικούς, να καταγράφουμε τις προτάσεις των τεχνοκρατών, των επιστημόνων και με βάση αυτές να προωθούμε μέτρα και απαραίτητες παρεμβάσεις. Δεν είμαστε όλοι γνώστες των πάντων και η επιστημονική γνώση είναι απαραίτητη για την λήψη σωστών αποφάσεων. Γι αυτό και θεωρούμε την σημερινή πρωτοβουλία ως απαραίτητη και χρήσιμη.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες της Ημερίδας.

Τα συγχαρητήριά μου και πάλι.

Σας ευχαριστώ.