Μ. Χανιώτης: Πότε θα καταλάβουν πως τα νησιά χρειάζονται διαφορετική πολιτική αντιμετώπιση;

Μ. Χανιώτης: Πότε θα καταλάβουν πως τα νησιά χρειάζονται διαφορετική πολιτική αντιμετώπιση;

Στο ακτοπλοϊκό πρόβλημα αναφέρθηκε μιλώντας στον Sky σήμερα ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Χανιώτης.

Η μόνη λύση είναι  να επικαιροποιηθεί η παλιά μελέτη που είχε εκπονηθεί από το υπουργείο Αιγαίου.

«Τώρα προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα του βορείου συγκροτήματος και της Αστυπάλαιας και να μην ταλαιπωρούνται οι άνθρωποι . Χρειάζονται μέτρα σταθερά και μόνιμα που να εφαρμόζονται καθ όλη τη διάρκεια του έτους», δήλωσε ο κ. Χανιώτης.

Ο κ. Χανιώτης αναφέρθηκε επίσης και στην ανάγκη ηλεκτρικής διασύνδεσης της Καρπάθου.

«Εμείς  ταλαιπωρούμαστε  ιδιαίτερα το χειμώνα από την έλλειψη τακτικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης τον εφοδιασμό της αγοράς. Ταλαιπωρούμαστε για να μεταβούμε στα υπόλοιπα νησιά.

Με κάποιες αποφάσεις αλλοπρόσαλλες ταλαιπωρήθηκαν τα Δωδεκάνησα  σε ότι αφορά τα δρομολόγια. Έγιναν συζητήσεις και υπήρξαν αντιδράσεις.Τελευταία έγιναν παρεμβάσεις διαφόρων και τρέχουν όλοι να πάρουν τη δόξα», είπε ο κ. Χανιώτης που αναφέρθηκε επίσης στη δρομολόγηση του πλοίου  «Πρέβελης» στα νησιά μας ξανά και τις διαμαρτυρίες που υπάρχουν.

«Το θέμα είναι πως δεν είναι καλός ο σχεδιασμός. Πάσχουμε από  πλευράς προγραμματισμού. Όλα αυτά τα πράγματα να ξεπεραστούν. Δεν θα πρέπει επίσης κάποιος  να προσπαθεί  να καπηλευθεί  αυτά τα ζητήματα ούτε και  να προσφέρει εμβαλωματικές λύσεις.  Υπήρχε μια παλαιά μελέτη από το υπουργείο Αιγαίου . Να την επικαιροποιήσουν και να δώσουν λύσεις», τόνισε ο κ. Χανιώτης.

«Δεν είναι δυνατό τα νησιά να αντιμετωπίζονται με τα ίδια μέτρα με άλλες περιοχές που έχουν μέσα ξηράς.  Οι συγκοινωνίες οι θαλάσσιες είναι οι πνεύμονες της οικονομίας. Αν δεν είναι καλές τότε  και η οικονομία πάσχει και ουσιαστικά καταστρέφεται. Να είμαστε προσγειωμένοι και ρεαλιστές. Για  την Κάσο υπήρξε  βελτίωση αλλά από τώρα να σχεδιάσουν για το  πως θα συνεχιστούν τα δρομολόγια αυτά το χειμώνα ώστε να μεταφέρονται οι επιβάτες και να εφοδιάζεται η αγορά», δήλωσε .

Σε ερώτηση για τα θέματα που θα  περιλάβει στην ομιλία που θα  πραγματοποιήσει στην Κάρπαθο  στις 15 Μαΐου στις 19:30 δήλωσε:

«Θα κάνω αναφορά στα προβλήματα όλης της Δωδεκανήσου, και θα υπάρ4χει συζήτηση μετά  την ομιλία και ερωτήσεις και απαντήσεις για όποιο  θέμα θέλει το ακροατήριο.  Θα γίνει γενική τοποθέτηση στην αρχή και αναφορά των προβλημάτων και των προοπτικών της  περαιτέρω ανάπτυξης των νησιών στο μέλλον γιατί οι εξελίξεις τρέχουν  και οδηγούν και στην πράσινη ανάπτυξη  που πρέπει να γίνει με διαφανή και δίκαιο τρόπο. Η  Κάρπαθος να επιδιώξει την διασύνδεση την ηλεκτρική το συντομότερο δυνατό γιατί ο σχεδιασμός δεν είναι ορθόδοξος.Το πρώτιστο είναι να περνούν οι πολιτικές και να αρθρώνεται λόγος που να προκαλεί προβληματισμό. Ο κόσμος είναι απογοητευμένος και δεν συζητά γιατί έχει δει στην πολιτική σκηνή  πολλά στραβά και ανάποδα»

πηγή skyrodos.gr