Ξεκίνησε το ΚΒ' ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ στην ΚΩ. Ο καθηγητής Μήνας Αλ. Αλεξιάδης παρουσίασε εισήγηση την πρώτη ημέρα

Ξεκίνησε το ΚΒ' ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ στην ΚΩ. Ο καθηγητής Μήνας Αλ. Αλεξιάδης παρουσίασε εισήγηση την πρώτη ημέρα

γράφει η Κατερίνα Μαρινάκη

Η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Δωδεκανήσου (Σ.Γ.Τ.Δ.) διοργανώνει με την συνδρομή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Κω και του Πνευματικού Ομίλου Κώων «Φιλητάς» το ΚΒ’ Πολιτιστικό Συμπόσιο Δωδεκανήσου, το οποίο πραγματοποιείται στους φιλόξενους χώρους του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος Κω (Δ.Ι.Ι.Κ.), από 30/6 έως και την Κυριακή 3/07/2022.

Το πρόγραμμα του Συμποσίου περιλαμβάνει πολλές και ενδιαφέρουσες εισηγήσεις διακεκριμένων επιστημόνων, Ελλήνων και μη, με θεματολογία που άπτεται των επιστημών της Ιστορίας, της Αρχαιολογίας, της Λαογραφίας, της Φιλολογίας και πολλών ακόμα εξίσου ενδιαφερόντων.

Η εναρκτήρια Συνεδρίαση ολοκληρώθηκε υπό την Προεδρία της Χρυσούλας Ζουμπά, Γ. Γ. της Σ. Γ. Τ. Δ., με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου Ναθαναήλ, εκπροσώπων των Τοπικών Αρχών και Φορέων της Τοπικής Κοινωνίας, Επιστημόνων, Δημοσιογράφων, εκπροσώπων της πνευματικής και καλλιτεχνικής κοινότητος του τόπου και της ευρύτερης περιοχής της Δωδεκανήσου, καθώς και πλήθους κόσμου.