Υπουργείο Ναυτιλίας: Στο τραπέζι συγχρηματοδότηση πολιτιστικών δράσεων, στη Ρόδο, την Κάρπαθο, τη Λέσβο, τη Σάμο, την Αμοργό, την Κεφαλονιά και τη Σύρο

Υπουργείο Ναυτιλίας: Στο τραπέζι συγχρηματοδότηση πολιτιστικών δράσεων, στη Ρόδο, την Κάρπαθο, τη Λέσβο, τη Σάμο, την Αμοργό, την Κεφαλονιά και τη Σύρο
Η προβολή του νησιωτικού χώρου μέσω της ανάδειξης της πολιτιστικής του κληρονομιάς, αποτελεί σημαντικό αναπτυξιακό παράγοντα που αναπόσπαστα συνδέεται και με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε νησιού. Για το λόγο αυτόν άλλωστε έχει συσταθεί στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ειδική Επιτροπή η οποία σήμερα πραγματοποίησε την 6η συνεδρίασή της.
Στην Επιτροπή συμμετέχουν ο Γενικός Διευθυντής κ. Παύλος Μιχαλακέλλης, ο Διευθυντής Νησιωτικής Πολιτικής κ. Δημήτριος Γαλανόπουλος, η Πρεσβευτής Σύμβουλος Α’ κα. Κουζηνία Κατραμάδου, καθώς και δύο εκπρόσωποι από τον χώρο του πολιτισμού, η αρχαιολόγος και ιστορικός τέχνης κα. Μαίρη Μιχαηλίδου και ο ζωγράφος κ. Μάρκος Καμπάνης.
Στη χθεσινή συνεδρίαση συζητήθηκαν μεταξύ άλλων και αιτήματα που έχουν υποβληθεί στη Γενική Γραμματεία για συγχρηματοδότηση πολιτιστικών δράσεων, στη Ρόδο, την Κάρπαθο, τη Λέσβο, τη Σάμο, την Αμοργό, την Κεφαλονιά και τη Σύρο.
Η Επιτροπή έχοντας συμπληρώσει ένα χρόνο δραστηριοποίησης, με τις εξειδικευμένες γνώσεις και την εμπειρία των μελών της, συμβάλλει αποφασιστικά στην υλοποίηση και προβολή δράσεων που αναδεικνύουν τον πολιτιστικό πλούτο των νησιών μας.
Τους ευχαριστούμε και τους συγχαίρουμε για το έργο τους.