Επαρχείο Καρπάθου-ΗΝ Κάσου: Πρόγραμμα εορτασμού της 200ης Επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821

Επαρχείο Καρπάθου-ΗΝ Κάσου: Πρόγραμμα εορτασμού της 200ης Επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821
Πρόγραμμα εορτασμού της 200ης Επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821.  Κατά τον φετινό εορτασμό της 200ης Επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821 και λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 οι εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.
Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για το νησί της Καρπάθου σύμφωνα με το υπό αριθμό 20666 / 18 Μαρτίου 2021 έγγραφο του Τμήματος Ποιότητας και Εθιμοτυπίας του Υπουργείου Εσωτερικών , περιλαμβάνουν τα εξής :
ΤΡΙΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021
Γενικός σημαιοστολισμός, από το πρωί στις 8ης ώρας μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου των Δημοσίων, Δημοτικών Διαμερισμάτων, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, Τραπεζών, Ιδιωτικών καταστημάτων, των οικιών καθώς και των πλοίων που θα ναυλοχούν στο λιμάνι της Καρπάθου κατά τις τριήμερες εκδηλώσεις.
ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021
Φωταγώγηση της πόλης, Δημοσίων κτιρίων , Δημοτικών Κοινοτήτων, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 23ης , 24ης και 25ης Μαρτίου 2021.
ΠΕΜΠΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021
Ώρα 08:00, επίσημη έπαρση της Σημαίας από άνδρες της ΔΑΝ Καρπάθου στο Ηρώο των Πεσόντων.
Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας (περί τις 10:30), επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας κατά την οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπάθου – Κάσου, κ.κ Αμβρόσιος.
Εκφώνηση Πανηγυρικού Λόγου για την 25η Μαρτίου.
Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο χώρο του μνημείου των Πεσόντων Ηρώων στην πλατεία Ελευθερίας (Επαρχείου) από τους :
• Έπαρχο Καρπάθου & Ηρωικής Νήσου Κάσου
• Δήμαρχο Καρπάθου
• Φρούραρχο Καρπάθου
γ) Τήρηση ενός λεπτού σιγής.
δ) Εθνικός Ύμνος
3) Ώρα 17:30:
Επίσημη υποστολή σημαίας στο μνημείο των Πεσόντων Ηρώων, στην πλατεία Δημοκρατίας (Επαρχείου).
Το απόγευμα και ώρα 17:30 θα γίνει υποστολή της Σημαίας από άνδρες της ΔΑΝ.
Τελετάρχης ορίζεται στο Ηρώο των Πεσόντων με απόφαση της Έπαρχου Καρπάθου και Ηρωικής Ν.Κάσου, ο κ. Κρητσιώτης Εμμανουήλ, Προϊστάμενος Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας Επαρχείου Καρπάθου & Ηρωικής Νήσου Κάσου.
Διευκρινίζονται τα εξής :
1) Στον Ιερό Ναό επιτρέπεται η είσοδος μόνο με τη χρήση μάσκας ενώ είναι επιβεβλημένη η τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων μεταξύ των παρευρισκομένων(1,5μ).
2) H κατάθεση στεφάνων θα πραγματοποιηθεί με εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.
3) Η κάθε Υπηρεσία που θα συμμετάσχει στην κατάθεση να μεριμνήσει για την κατασκευή του δικού της στεφανιού κατάθεσης.
4) Αναφορικά με τις εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν στα τοπικά διαμερίσματα την αποκλειστική ευθύνη έχουν οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων. Συνεπώς και τα σχολεία των τοπικών Κοινοτήτων εντάσσονται στο πρόγραμμα που θα καταρτίσει η κάθε κοινότητα.
Παρακαλούνται να ρυθμίσουν:
• Η Ιερά Μητρόπολη Καρπάθου-Κάσου τα θέματα της Ιεροτελεστίας.
• Ο Δ/της της ΔΑΝ Καρπάθου το θέμα της έπαρσης και της υποστολής της Σημαίας.
• Ο Δ/της του Αστυνομικού Τμήματος τα θέματα της τάξης και της κυκλοφορίας.
• Η Λιμενάρχης Καρπάθου τη φωταγώγηση και το σημαιοστολισμό των πλοίων.
H Έπαρχος Καρπάθου & Ηρωικής Νήσου Κάσου,
Καλλιόπη Νικολαίδου