Νέο ρεκόρ στην τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα

Νέο ρεκόρ στην τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα

Μια ανάσα από τα 2,20 ευρώ το λίτρο η βενζίνη! Το ένα ρεκόρ ακρίβειας μετά το άλλο καταρρίπτεται αυτές τις μέρες στην τιμή της βενζίνης, η οποία πλέον μπορεί να χαρακτηριστεί και κυριολεκτικά ως «χρυσάφι» καθώς αγγίζει τα 2,168 ευρώ/λίτρο.

Συνεχίζεται το ράλι ανόδου στις τιμές των υγρών καυσίμων με τη βενζίνη να είναι ο -αρνητικός- πρωταγωνιστής της επικαιρότητας. Σήμερα, 9 Μαΐου, το δελτίο επισκόπησης τιμών καυσίμων που δημοσιεύει το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης έδειξε πως η μέση τιμή λιανικής πώλησης της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων για χθες, Κυριακή 8 Μαΐου, ορίστηκε στα 2,168 ευρώ/λίτρο, που είναι και το υψηλότερο αντίτιμο που έχουμε συναντήσει μέχρι σήμερα στην αγορά. Μάλιστα αν κοιτάξει κάποιος κατά τόπους στην Ελλάδα θα δει την 95άρα βενζίνη να φτάνει ακόμα και κοντά στα 2,6 ευρώ ανά λίτρο.

Πάνω από το 1,9 ευρώ/λτ. το diesel κίνησης – Μέχρι και 2,6€ η 100άρα

«Φωτιά» και η τιμή και της 100άρας αμόλυβδης, που βρίσκεται φυσικά σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο, με το μέσο όρο να τοποθετείται στα 2,314 ευρώ το λίτρο, καταγράφοντας και αυτή νέο δυσάρεστο ρεκόρ. Σε νησιωτικές περιοχές, όπως για παράδειγμα στην Κάρπαθο, η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 100 οκτανίων ξεπερνά ακόμα και τα 2,6 ευρώ το λίτρο, κάνοντας τροματική ακόμα και τη σκέψη του ανεφοδιασμού. Αντίστοιχα υψηλό το κόστος και για το diesel κίνησης που για κάθε λίτρο χρειάζονται 1,909 ευρώ κατά μέσο όρο στην ελληνική επικράτεια.

8 λεπτά αύξηση μέσα σε 10 ημέρες

Σύμφωνα με το τελευταίο εβδομαδιαίο δελτίο του παρατηρητηρίου, την Παρασκευή 29 Απριλίου η μέση τιμή της βενζίνης βρισκόταν στα 2,084 ευρώ ανά λίτρο, με την κατοστάρα να φτάνει τα 2,246 ευρώ ανά λίτρο κατά μέσο όρο, αριθμοί που αμφότεροι δείχνουν την τεράστια ανοδική τάση της ανάλογης αγοράς.

Αύξηση των τιμών κατά 35% μέσα σε ένα χρόνο – Χάσαμε 1,6 λίτρα στα 10 ευρώ

Με μια απλή αντιπαραβολή των δεδομένων με τα δελτία του 2021, συνειδητοποιεί κανείς ότι η απλή αμόλυβδη βενζίνη, σημείωσε μια σοκαριστική αύξηση μέσης τιμής κατά 35% – από τα 1,607 ευρώ τον Μάιο του 2021, στα 2,168 ευρώ αυτή την στιγμή. Η 100άρα αμόλυβδη σημείωσε μια άνοδο 30%, από τα 1,777 ευρώ τον Μάιο του 2021 στην σημερινή της τιμή. Κάπως έτσι, ο Έλληνας οδηγός έχασε 1,6 λίτρα σε κάθε 10 ευρώ γεμίσματος, πράγμα που (ανάλογα και με το όχημα το οποίο οδηγεί), μπορεί να μεταφράζεται ακόμα και σε 50 χιλιόμετρα διαδρομής.

πηγή autotriti.gr