1η ημέρα στο 8ο Θερινό Σχολείο, στις Πυλές Καρπάθου

1η ημέρα στο 8ο Θερινό Σχολείο, στις Πυλές Καρπάθου

Την Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2023, ξεκίνησαν τα μαθήματα στο 8ο Θερινό μας Σχολείο. Βρέθηκαν κοντά μας στον Αγιασμό η Έπαρχος Καρπάθου και Ηρωικής Νήσου Κάσου κ.Πόπη Νικολαϊδου, η οποία εξέφρασε τη χαρά της για την πρωτοτυπία αυτού του Σχολείου και μας μετέφερε τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γεωργίου Χατζημάρκου, μαζί με τα δώρα του!

Πολλά λογοτεχνικά βιβλία, μαρκαδόρους, νερομπογιές, χαρτί φωτοτυπικού, κόλλες, μολύβια και άλλη γραφική ύλη. Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον τους!

Μαζί ήταν και η συμπατριώτισσά μας Λογοτέχνης-Φιλόλογος και Συγγραφέας πολλών και καλών παιδικών και άλλων βιβλίων κ.Σοφία Παράσχου –Χατζηδημητρίου, η οποία και προσέφερε στο Σχολείο μας μια σειρά από δικά της βιβλία.

Φέτος ήρθε κοντά μας εθελοντικά από τη Θεσσαλονίκη, μια εξαιρετική ομάδα φερέλπιδων νέων επιστημόνων, που την αποτελούν ο κ.Θεοφάνης Τσακανίκας, Θεολόγος και Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Ε.Μ.Πολυτεχνείου, ο κ. Δημήτριος Κασιάρας, Δάσκαλος Ειδικής Αγωγής, ο κ.Αθανάσιος Μπάντας, Φοιτητής Ιατρικής, ο κ.Χρήστος Τέκος Φοιτητής Πληροφορικής και ο κ.Παναγιώτης Τρανός, Στρατιωτικός, μέλη της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσεως Θεσσαλονίκης.

Τα πρώτα μαθήματα ήταν από τη σειρά «Μαθαίνω την πίστη μου» για την Κιβωτό του Νώε και η ιστορία του Γεδεών, με προβολή ταινίας. Ακολούθησαν διασκεδαστικά παιχνίδια εσωτερικού χώρου και φυσικά εξωτερικού με το παραδοσιακό παιχνίδι «μαντηλάκι» και νερομπόμπες!

Ευχαριστούμε τα 50 παιδιά που συμμετέχουν φέτος στο Σχολείο μας, τους γονείς τους για την εμπιστοσύνη τους, τους Δασκάλους, αλλά και τους νεαρούς βοηθούς μας…

Όλοι μαζί,με τη βοήθεια του Θεού, για μια ακόμη φορά, 8η φέτος, ξεκινάμε ένα υπέροχο καλοκαιρινό ταξίδι!

π.Καλλίνικος Μαυρολέων

20.7.2023

Καρπαθιακά Νέα