Απόλυτη επιτυχία για το 1ο Run Karpathos! Ραντεβού τον Μάη 2024 για ακόμη μεγαλύτερα πετάγματα

Απόλυτη επιτυχία για το 1ο Run Karpathos! Ραντεβού τον Μάη 2024 για ακόμη μεγαλύτερα πετάγματα

Η Κυριακή 4 Ιουνίου 2023 στην Κάρπαθο ήταν κάτι παραπάνω από μια αθλητική γιορτή χαράς, επικοινωνίας και συνεύρεσης! Μια γιορτή που απουσίαζε από την Κάρπαθο και μπήκε ως δεδομένη και αναπόσπαστη στη ζωή του νησιού.

Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε ο αγώνας τρεξίματος run Karpathos με αφετηρία και τερματισμό την πλατεία Ελευθερίας, το σύμβολο του νησιού, Επαρχείο Καρπάθου ΗΝ Κάσου.

Σύλλογος Απανταχού Αρκασιωτών Καρπάθου

Όλα πήγαν κάτι παραπάνω από εξαιρετικά με τους συμμετέχοντες να είναι ενθουσιασμένοι από τη διοργάνωση και να μη σταματούν να χειροκροτούν τους μικρούς και τους μεγάλους αθλητές που έτρεξαν με πρώτο κίνητρο τον ενθουσιασμό. Μάλιστα πρέπει να τονίσουμε τη συμμετοχή πολύ μεγάλου αριθμού παιδιών και αυτό δείχνει ότι τα επόμενα χρόνια το αθλητικό γεγονός θα πάρει άλλη διάσταση και ήδη έχει καταγραφεί στη συνείδηση της κοινωνίας του νησιού.

φωτογραφία Αντώνης Γιαννικουρής

Η συνδιοργάνωση του Γυμναστικού Συλλόγου Μενετών, ορισμένων παθιασμένων ερασιτεχνών αθλητών και του Επαρχείου της Καρπάθου ΗΝ Κάσου βρήκε απίστευτη και θερμότατη ανταπόκριση από την τοπική κοινωνία που αγκάλιασε το γεγονός. Είναι ενδεικτικό ότι οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία για το 1ο run Karpathos και πλησίασαν τις 500!

φωτογραφία Αντώνης Γιαννικουρής

Οι τρεις προγραμματισμένες διαδρομές 1km, 5km και 9km κυριολεκτικά ξε-σήκωσαν τους Καρπάθιους και τους επισκέπτες του νησιού από τις καρέκλες τους! 

Τα 9km είχαν 48 συμμετοχές, πρώτος ο Συμιακός πρωταθλητής Μιχάλης Χατζηιωάννου με χρόνο 31:27 και ακολούθησε ο Θωμάς Μανούσος 32:28 και ο Μιχάλης Γαλάνης 35:10. Πρώτη γυναίκα η πρωταθλήτρια Maria Malai  με χρόνο 45:37 και ακολούθησε η Άννα Μαρία βασιλαράκη 48:17 και η Michelle Cappellen 48:20

φωτογραφία Steve Kapetanakis

Τα 5km είχαν 186 συμμετοχές! Πρώτος ο Βασίλης Βασιλαράκης με χρόνο 19:48 και ακολούθησε ο Ηλίας Κρητσιώτης 19:49 και ο Tsapia Askeri με χρόνο 20:57. Στις γυναίκες Laura Beso 21:59, η Αθηνά Πάχου με χρόνο 22:12 και η Jennifer Vannes 23:04.

φωτογραφία Σοφία Ευαγγελία Γαλάνη

Κορυφαία και πιο συγκινητική στιγμή η παρουσία του αθλητή Χάρη Ασλανίδη που διαγνώστηκε στα 2 του με νωτιαία μυϊκή ατροφία αυτό όμως δεν τον εμποδίζει να κάνει αυτά που αγαπά! Ταξίδεψε από την Αθήνα για το 1ο run karpathos έτρεξε με καροτσάκι και συνοδό τον αθλητή Θοδωρή Τριανταφύλλου αποδεικνύοντας έτσι ότι πάνω και πέρα από όλα μετρά η επιθυμία και η θέληση του μυαλού και της ψυχή μας.

Τα παιδιά ήταν εκείνα που ευχαριστήθηκαν και απόλαυσαν των αγώνα!

φωτογραφία Κλεονίκη Καρανικόλα

Στη σεμνή τελετή απονομής που ακολούθησε το κλείσιμο των αγώνων παρουσιαστής ήταν ο έμπειρος αθλητικογράφος Γιώργος Αθανασίου, που ήρθε από τη Ρόδο, αφού δεν ήθελε να χάσει το αθλητικό γεγονός!  Πρώτοι πήραν τον λόγο οι φιλοξενούμενοι πρωταθλητές δρομείς που ταξίδεψαν στην Κάρπαθο και έτρεξαν στον πρώτο αγώνα δρόμου!

Ο Χάρης Ασλανίδης τόνισε την ανάγκη και τη σπουδαιότητα αυτής της διοργάνωσης, στη συνέχεια χαιρέτισαν οι πρωταθλήτριες Μαρία Μάλαϊ και Αναστασία Μαρινάκου, οι οποίες αφού ευχαρίστησαν για τη φιλοξενία υποσχέθηκαν ότι και την επόμενη χρονιά θα τρέξουν στην Κάρπαθο και συνέχισαν οι πρωταθλητές Κώστας Χουβαρδάς και ο Μιχάλης Χατζηαντωνίου που με τη σειρά τους τόνισαν τη σπουδαιότητα της διοργάνωσης.

Το πρώτο run Karpathos έκλεισε από τον Πρόεδρος τους Συλλόγου ΓΑΣ Μενετών Γιώργο Ιωαννίδη, ο οποίος ευχαρίστησε όλο τον κόσμο, για την συμμετοχή και την αγάπη που έδειξε στη διοργάνωση, επίσης ευχαρίστησε τους χορηγούς της διοργάνωσης και την Αστυνομική Υποδιεύθυνση Καρπάθου για τη σημαντική συμβολή στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Δεν παρέλειψε να τονίσει το ρόλο που είχαν 3 Καρπάθιοι αθλητές μαζί με τις οικογένειες τους. Όπως ανέφερε, ουσιαστικά υπήρξαν οι συνδιοργανωτές του πρώτου run Karpathos. Πρόκειται για τους αθλητές Βασίλη Βασιλαράκη, Μανώλη Κρητσιώτη και τον Γιώργο Πιπέρη τους όποιους κάλεσε να απευθύνουν χαιρετισμό. Στη συνέχεια έδωσε την υπόσχεση για την επόμενη διοργάνωση, τον Μάϊο 2024 θα γίνει στην Κάρπαθο ο 2ος αγώνας δρόμου!

Το run Karpathos είναι η διοργάνωση που ήρθε για να ενώσει την Κάρπαθο. Για να μας σηκώσει από τις καρέκλες, να αλλάξει τις συνήθειες μας, να μας κάνει καλύτερους!

φωτογραφία εξώφυλλο Εξωραϊστικός Σύλλογος Μενετών

 

Μανώλης Δημελλάς

5.6.2023

Καρπαθιακά Νέα