Προκλητική απειθαρχία δημοτικού υπαλλήλου στο Διαφάνι της Καρπάθου

Προκλητική απειθαρχία δημοτικού υπαλλήλου στο Διαφάνι της Καρπάθου

του Μανώλη Ηλ. Λιορεΐση

Στην προ ημερών ανάρτηση μου στην ιστοσελίδα “ΚΑΡΠΑΘΙΑΚΑ ΝΕΑ” (30/5/2023), που αφορούσε μια σειρά τοπικών προβλημάτων του χωριού μας και την αναγκαιότητα της άμεσης λύσης τους, ανέφερα και το θέμα της εγκατάλειψης του σιντριβανιού στην κεντρική πλατεία Γιάννη Λύρα στο Διαφάνι.

Αφού λοιπόν ξεκίνησα μια διαδικασία ώστε να δω πως μπορεί να επανεκκινήσει η λειτουργία του, άρχισα, όπως ήδη έχω γράψει, από τα χαμηλότερα επίπεδα εξουσίας και έφτασα μέχρι τα υψηλότερα. Πρόεδρος          Κοινότητας, Αντιδήμαρχος Βορείου Καρπάθου, Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Δήμαρχος. Αφού όμως δεν μπόρεσε να δοθεί απ’ όλους αυτούς η αναζητούμενη λύση κατέληξα και στον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Μιχάλη Γερακιανάκη, που ομολογώ ότι έδειξε κατανόηση για το πρόβλημα και κάλεσε τον μοναδικό και συντοπίτη μας ηλεκτρολόγο Βασίλη Τσαμπανάκη για να λύσει θέμα.

Έκτοτε παρατηρείται το εξής φαινόμενο:

Από το καφενείο ΤΟ ΑΚΤΑΙΟ και μέχρι το Λιμεναρχείο λειτουργεί κανονικά ο δημοτικός φωτισμός. Από το καφενείο ΤΟ ΚΥΜΑ της Μαρίας Πρωτόπαπα και κατά μήκος του παραλιακού μέχρι το λιμάνι  ο δημοτικός φωτισμός λειτουργεί επίσης.

Το μόνο τμήμα που δεν φωτίζεται από την παραλία του Διαφανιού είναι ο χώρος της πλατείας Ιωάννη Λύρα, όπου βρίσκεται τόσο το σιντριβάνι όσο κυρίως η επιχείρηση του γράφοντος….

Άραγε γιατί δεν φωτίζεται η συγκεκριμένη πλατεία; Σαν να λέμε ότι σ’ ένα σπίτι δουλεύει το ψυγείο, δουλεύει η κουζίνα αλλά ο εξαερισμός όχι…Μήπως γίνεται εσκεμμένα, όπως μου λένε οι συγχωριανοί μας;;;

Ας καταλάβουν λοιπόν εκεί στο Δήμο ότι θα πρέπει, πριν απ’ όλα να είναι σοβαροί. Να φέρουν εις πέρας τα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί και ας μαζέψουν, εφόσον είναι αναγκαίο, τους απείθαρχους υφισταμένους τους.

Ο Αντιδήμαρχος Βορείου Καρπάθου Νίκος Νταής έπραξε τα δέοντα στη βάση των δικαιωμάτων που του δίνει ο νόμος για συμπεριφορές κάποιων υπαλλήλων. Γιατί όμως συνεχίζονται ως σήμερα οι τραγικές αυτές συμπεριφορές που τότε καταγγέλθηκαν;;;

Όσοι με ξέρουν προσωπικά, γνωρίζουν πως δεν πρόκειται να ενδώσω σε τέτοιες μεθοδεύσεις που ανήκουν στο παρελθόν.

Ως επιχειρηματίες πληρώνουμε αυτά που απαιτεί από μας ο Δήμος (πλατείες, παραλίες κ.λπ.) και έχουμε το δικαίωμα να ζητήσουμε την ίδια συνέπεια και απ’ αυτόν…

5.6.2023

Καρπαθιακά Νέα