4 οι ανεμβολίαστοι στο Νοσοκομείο Καρπάθου. Λήγει σήμερα η προθεσμία

4  οι ανεμβολίαστοι στο Νοσοκομείο Καρπάθου. Λήγει σήμερα η προθεσμία

Σήμερα ολοκληρωνεται η προθεσμία για 4 εργαζόμενους, σε ένα σύνολο περίπου 70, που αποτελούν το προσωπικό του Νοσοκομείου Καρπάθου, οι οποίοι δεν έχουν προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους ή δεν έχουν εμβολιαστεί έστω με μια δόση του εμβολίου για την πρόληψη της λοίμωξης Covid-19, κάτι που τους οδηγεί στην αναστολή των καθηκόντων τους.

Οι δυο από αυτούς τους εργαζόμενους, έχουν ζητήσει να εξαιρεθούν από την Υγειονομική Επιτροπή της Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ),  η οποία που θα αξιολογήσει τα αιτήματα απαλλαγής από τον εμβολιασμό με βάση εκτίμηση λόγων υγείας, ενώ ο τρίτος εργαζόμενος απουσιάζει με άδεια.

Όπως εξήγησε τα Καρπαθιακά Νέα ο διοικητής του Νοσοκομείου Καρπάθου κ. Γρηγόρης Ρουμάνης το ποσοστό των ανεμβολίαστων στο Νοσοκομείο Καρπάθου είναι πολύ χαμηλό και δεν επηρεάζει τη λειτουργεία του.

Στο μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους υγειονομικούς αναφέρθηκε χθες, 30 Αυγούστου, κατά την καθιερωμένη εβδομαδιαία ενημέρωση για την εμβολιαστική εκστρατεία κατά του κορωνοϊού ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, τονίζοντας ότι «απευθύνεται σε όσους είναι επιφορτισμένοι με τη φροντίδα των πλέον ευπαθών συμπολιτών μας» και προβλέπει:

– την αναστολή των καθηκόντων για όσους δεν έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση

– την επιστροφή του μισθού ως αχρεωστήτως καταβληθέντος με βάση το σύστημα μισθοδοσίας στο δημόσιο τομέα, που προβλέπει προκαταβολή αποδοχώνδεκαπενθημέρου

– την αλλαγή της εργασιακής κατάστασης όσων εμβολιαστούν μετά την αναστολή της εργασίας τους, καθώς ενδέχεται να τοποθετηθούν σε άλλη θέση μετά την επιστροφή τους, εφόσον οι ανάγκες της υπηρεσίας στην οποία υπάγονται θα έχουν διαφοροποιηθεί.

«Ο νόμος που προβλέπει την αναστολή των καθηκόντων για όσους δεν έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση, θα εφαρμοστεί στο ακέραιο. Το Υπουργείο Υγείας έχει καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αναδιάταξη των δυνάμεων, ώστε να λειτουργήσει το σύστημα Υγείας για όλους τους συμπολίτες μας και να αντιμετωπιστούν οι όποιες αρρυθμίες ενδεχομένως προκύψουν» τόνισε ο κ. Κοντοζαμάνης.