Την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022 θα διεξαχθεί η διεξαγωγή εκλογής Προεδρείου, Συμβουλίων και Επιτροπών στο Δήμο Καρπάθου

Την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022 θα διεξαχθεί η διεξαγωγή εκλογής Προεδρείου, Συμβουλίων και Επιτροπών στο Δήμο Καρπάθου

 

Με  Τροπολογία που κατατέθηκε από την Κυβέρνηση στη Βουλή το βράδυ της Παρασκευής 10/12  και ψηφίστηκε την Δευτέρα 13/12, άλλαξε η ημερομηνία εκλογής νέων Προεδρείων στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια και στις Επιτροπές. Οι εκλογές μεταφέρονται για την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022.

Ταυτόχρονα ορίζουν ότι η θητεία των Προεδρείων που εξελέγησαν την 1η ή την 8η Σεπτεμβρίου 2019, θα λήξει στις 8 Ιανουαρίου 2022.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέλιος Πέτσας είχε εκδώσει Εγκύκλιο ειδικά για το συγκεκριμένο θέμα «Χρόνος διεξαγωγής εκλογής Προεδρείου Συμβουλίων και Επιτροπών Δήμων» στις 20 Οκτωβρίου, με την οποία ενημέρωσε ότι η διαδικασία εκλογής «θα λάβει  χώρα την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022».

Για τον Δήμο Καρπάθου με βάση τα έως σήμερα δεδομένα δεν αναμένουμε μεγάλες αλλαγές με εξαίρεση τον ΚΟΠΑΠ στον οποίο δεν γνωρίζουμε εάν η κα Φιλιππούση επιθυμεί να συνεχίσει από τη θέση του Προέδρου. Επίσης ανοιχτή είναι η θέση για τον Πρόεδρο Τουριστικής Επιτροπής αν και υπάρχει πια αρμόδιος Αντιδήμαρχος, ο κ. Παραγυιός, ο οποίος έχει αναλάβει την τουριστική προβολή του δήμου Καρπάθου.

Ωστόσο με ενδιαφέρον θα παρακολουθήσουμε τη πρώτη συζήτηση για το 2022, που θα γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο, ελπίζουμε μάλιστα μέχρι τότε ο Πρόεδρος κ. Μανωλάκης να έχει φροντίσει το θέμα με το livestreming έτσι ώστε να μπορούμε να παρακολουθήσουμε ζωντανά την Συνεδρίαση.