Αεροδρόμιο «Μακεδονία»: Η Olympic Air από το 2022 θα συνδέει Θεσσαλονίκη με Κάρπαθο

Αεροδρόμιο «Μακεδονία»: Η Olympic Air από το 2022 θα συνδέει Θεσσαλονίκη με Κάρπαθο

Με το 2021 να συνεχίζει να παρουσιάζει προκλήσεις στον κλάδο της πολιτικής αεροπορίας σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω της πανδημίας, παρά την ανάκαμψη συγκριτικά με το 2020, η εικόνα των αεροπορικών συνδέσεων της Θεσσαλονίκης για την τουριστική περίοδο του φετινού καλοκαιριού έχει πια αποτυπωθεί. Οι δε πληροφορίες για το 2022 «αρχίζουν και έρχονται συνδυαστικά με αισιόδοξα μηνύματα», όπως τόνισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM» ο Δημήτρης Ζοπουνίδης, ερευνητής αεροπορικού κλάδου, ιδρυτής ιστοτόπου σχετικής θεματολογίας.

«Το αεροδρόμιο “Μακεδονία” πλέον, έχει τις κατάλληλες και απαραίτητες υποδομές, ώστε να ενισχύσει το τουριστικό προϊόν της Θεσσαλονίκης, αλλά και τη δυνατότητα να αυξηθούν οι επιβατικές ροές. Η ουσία βρίσκεται στα επιχειρηματικά πλάνα των αεροπορικών εταιρειών, που θα εκτιμήσουν και θα αξιοποιήσουν την αναβάθμισή του αερολιμένος σε πολλαπλά επίπεδα και θα εντάξουν τη Θεσσαλονίκη ως προορισμό στα προγράμματά τους, όπως ήδη είχε αρχίσει να συμβαίνει (πριν την πανδημία)» ανέφερε ο κ.Ζοπουνίδης, που τόνισε πως οι προοπτικές που διανοίγονται για τον αερολιμένα της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας για το 2022 είναι ευνοϊκές, εφόσον και οι συνθήκες που διαμορφώνονται από την πανδημία το επιτρέψουν.

Η Olympic Air πραγματοποίησε με αυξημένες συχνότητες δρομολόγια από και προς Θεσσαλονίκη και « Αθήνα, Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδο, Μυτιλήνη, Κω, Μύκονο, Πάρο, Σαντορίνη, Σάμο, Χίο, Καλαμάτα, Λήμνο, Ικαρία και Κύθηρα,. Το 2021, εκτός από τα παραδοσιακά δρομολόγια προς τα ελληνικά νησιά Πάρο, Σαντορίνη, Νάξο και Μύκονο, εξυπηρετήθηκε και η γραμμή Θεσσαλονίκη – Κύθηρα…», αναλύει ο κ.Ζοπουνίδης και όπως αναφέρει από το 2022 η εν λόγω εταιρία θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με την Κάρπαθο και Κεφαλλονιά.