Έφυγε ο “Νέστορας των Δωδεκανησιακών Γραμμάτων”. Ψήφισμα του ιδρύματος «ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΣ Ο ΛΙΝΔΙΟΣ»

Έφυγε ο “Νέστορας των Δωδεκανησιακών Γραμμάτων”. Ψήφισμα του ιδρύματος «ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΣ Ο ΛΙΝΔΙΟΣ»

Ο Κώστας Αγαπητίδης αφήνει βαθύ χνάρι στα Δωδεκανησα και την Ελλάδα. ο οικονομολόγος, πρώην Νομάρχης, ένας από τους πρωτεργάτες της διάπλασης των παίδων, προσωπικός φίλος του Καρπάθιου καθηγητή Μηνά Αλ. Αλεξιάδη.

Ο Αγαπητίδης ήταν εκείνος που πρότεινε τον Αλεξιάδη για Πρόεδρο του Ιδρύματος Δωδεκανήσου «ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΣ Ο ΛΙΝΔΙΟΣ». Κι αξίζει να αναφέρουμε ότι ήταν από τους ανθρώπους της προσφοράς κι απέφευγε τα φώτα και την προβολή. Εργάτης της Δωδεκανήσου δεν ήθελε ούτε να τιμηθεί, έτσι το ίδρυμα «ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΣ Ο ΛΙΝΔΙΟΣ» αποφάσισε και τον τίμησε στα ξαφνικά!

Ήταν τον Μάϊο 2018, σε μια γιορτή του Κοινωνικού Συλλόγου Συμαίων ‘Ο ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ’.  Τότε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Δωδεκανήσου κ. Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης, με ομάδα συνεργατών του, αιφνιδίασαν τον κ. Αγαπητίδη και παρακάλεσαν την πρόεδρο των Συμαίων κ. Δέσποινα Μαρκαντέ, αφού την ενημέρωσαν προηγουμένως, να τους παραχωρηθεί λίγος χρόνος για να του απονείμουν την τιμή αυτή.

Μάλιστα, ο καθηγητής Αλεξιάδης τον αποκάλεσε “Νέστορα των Δωδεκανησιακών Γραμμάτων”, διότι γνώριζε όσο λίγοι τη Δωδεκανησιακή Βιβλιογραφία και έγραψε πολλά άρθρα, μελετήματα και κριτικά σημειώματα για τον Δωδεκανησιακό Πολιτισμό.

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Δωδεκανήσου «ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΣ Ο ΛΙΝΔΙΟΣ», το οποίο ιδρύθηκε από τον αείμνηστο πολιτικό και πρώην Υπουργό ΙΩΑΝΝΗ Γ. ΖΙΓΔΗ, αφού πληροφορήθηκε με βαθειά οδύνη τον θάνατο του 

    ΚΩΣΤΑ ΑΓΑΠΗΤΙΔΗ

ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών Πρόεδρος του Ιδρύματος και του Κοινωνικού Συλλόγου Συμαίων ‘Ο ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ’, μέλος του Δ.Σ. της Δωδεκανησιακής Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας (ΔΙΛΕ) και της Επιτροπής Βραβείων Μοσκόβη του Δήμου Αθηναίων, πρωτεργάτης στην ανάπτυξη των Γραμμάτων και των Τεχνών, τόσο της γενέτειρας του Σύμης, όσο και της Δωδεκανήσου γενικότερα

αποφάσισε ομόφωνα:

  • Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του και να της επιδώσει το παρόν Ψήφισμα.
  • Να δημοσιευθεί το Ψήφισμα αυτό στον Δωδεκανησιακό και Παροικιακό Τύπο.
  • Να διοργανώσει σε εύθετο χρόνο Φιλολογικό Μνημόσυνο, για να τιμήσει τη μνήμη και τη δράση του.

Αθήνα, 5 Οκτωβρίου 2020

 Εκ μέρους του Δ.Σ. του Ιδρύματος

Ο Πρόεδρος                                              Ο Γεν. Γραμματέας

                                     ΜΗΝΑΣ ΑΛ. ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ                               ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΧΟΣ

                                        Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ                            Δημοσιογράφος