Αγιάτρευτη πληγή το θέμα του κοιμητηρίου στα Πηγάδια της Καρπάθου

Αγιάτρευτη πληγή το θέμα του κοιμητηρίου στα Πηγάδια της Καρπάθου

Μπορεί να δόθηκε ως δωρεά χωράφι και ο Δήμος να περιμένει την Αρχαιολογική υπηρεσία, η οποία πιθανόν να δώσει πράσινο φως και να γίνει επέκταση ωστόσο σήμερα υπάρχει ελεύθερο μονάχα ένα μνήμα. Το γεγονός πληγώνει τους ζωντανούς κι αποτελεί ντροπή για τους Πηγαδιώτες. Το θέμα είναι από μόνο του στενάχωρο αλλά παραμένει εδώ και πολύ καιρό στην επικαιρότητα.

Η κοινότητα Καρπάθου έχει προτείνει να γίνουν άμεσα εκταφές, μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες στον κατάλογο υπάρχουν 15 τουλάχιστον ονόματα και υπάρχει εισαγγελική παραγγελία για να γίνουν ακόμη και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των συγγενών. Η δημοτική αρχή έχει επιλέξει να μην σπάσει αυγά, δηλαδή να μην προκαλέσει αναστάτωση, ωστόσο δε φέρνει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο για να αποφασίσουν και να δοθούν επίσημα οικογενειακοί τάφοι.

Η τοπική κοινότητα έχει προτείνει τη μεταφορά του κοιμητηρίου σε χώρο που δεν θα υπάρχει στενότητα και έτσι θα δοθεί λύση στο χρόνιο πρόβλημα.

Επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο κ. Γιώργο Χατζηκουτσό, ο οποίος επιβεβαίωσε τα παραπάνω και έφερε ακόμη ένα θέμα στην επικαιρότητα. «Ο Δήμος Καρπάθου έχει υποχρέωση να κάνει και τις εκταφές, όμως η Κάρπαθος έχει το θλιβερό προνόμιο να υποχρεώνει τους κατοίκους να πληρώνουν για να τακτοποιούν τους ανθρώπους τους. Κάποτε πρέπει να τελειώσει αυτή η ιστορία. Ο Δήμος να αναλάβει τις ευθύνες του αφού οι δημότες πληρώνουν τέλη κοιμητηρίων» τόνισε στα Καρπαθιακά Νέα.

27.12.2022

Καρπαθιακά Νέα