Αλαλούμ με τις τροφές για τα αδέσποτα στον δήμο Καρπάθου

Αλαλούμ με τις τροφές για τα αδέσποτα στον δήμο Καρπάθου

Στην επικαιρότητα παραμένουν οι αδέσποτες γάτες της Καρπάθου αφού η δημοτική αρχή επιμένει να μην δίνει της τροφές του μήνα στους εθελοντές. Μάλιστα μέσω προσωπικών ανακοινώσεων του εντεταλμένου συμβούλου κ. Μαντικου, στο Facebook, υπάρχει η πληροφορία ότι στο νησί έφτασαν νέες ταιστρες οι οποίες θα θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία.

Λίγες μέρες νωρίτερα σε δελτίο τύπου που υπογράφει ο δήμαρχος του νησιού αναφέρεται ότι την τοποθέτηση των ταιστρων θα γίνει μετά από γνωμοδότηση της πενταμελούς επιτροπής του Δήμου Καρπάθου για τα αδέσποτα!

Να τονίσουμε ότι το πιο περίεργο είναι οτι ο δήμος Καρπάθου με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 25.000.000 ευρώ δεν τρέχει επιχειρησιακό πρόγραμμα για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς!

Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου Δήμου Καρπάθου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Μετά τις επιτηδευμένες αντιδράσεις που αφορούν την από 22/4/2024 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καρπάθου, ενημερώνουμε τον λαό της Καρπάθου για τα παρακάτω:

Από την ανάληψη των καθηκόντων μας από 1/1/2024 ως νέα Διοίκηση του Δήμου και δείχνοντας την σημασία που έχουν για εμάς τα αδέσποτα ζώα, προβήκαμε στις ακόλουθες ενέργειες:

Ορισμός συγκεκριμένου Εντεταλμένου Συμβούλου του Δήμου για πρώτη φορά με αρμοδιότητα τη διαχείριση και φροντίδα των αδέσποτων ζώων (Απόφαση Δημάρχου 5/2024, περί ορισμού εντεταλμένων Δημοτικών Συμβούλων Δήμου Καρπάθου).

Συναντήσεις και με τις 2 Φιλοζωικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Καρπάθου στις οποίες συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν και τις δύο φιλοζωικές, ώστε να βρεθεί η πλέον κατάλληλη λύση για τις δεκάδες οχλήσεις που έχουμε από πολίτες της Καρπάθου και αφορούν τα αδέσποτα ζώα. Παράλληλα, στις 09/01/2024 συστήθηκε πενταμελής επιτροπή, αποτελούμενη μεταξύ άλλων από μέλη και των 2 φιλοζωικών οργανώσεων και επιστημονικούς συνεργάτες (κτηνίατρους).

Πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του Δήμου Καρπάθου, μετά από πρόταση της νέας Διοίκησης του Δήμου ποσού 15000€, ώστε να προμηθευτεί ποτίστρες και ταΐστρες και να τοποθετηθούν σε επιλεγμένα σημεία (μετά από γνωμοδότηση της πενταμελούς επιτροπής) στο νησί μας και να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής, ώστε να μην απειλείται η δημόσια υγεία, όπως προβλέπεται από σχετική νομοθεσία. 

Εν κατακλείδι, ως Δημοτική Αρχή υποστηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το θεσμό του εθελοντισμού, αρκεί αυτός να προάγεται στο πλαίσιο υγιούς συνεργασίας. Η συνεργασία από την πρώτη μέρα της Διοίκησης του Δήμου με όλους τους φορείς αποτέλεσε και αποτελεί επιλογή μας.

 

Ο Δήμαρχος Καρπάθου

 

Μιχάλης Κ. Φελλουζής

9.7.2024

Καρπαθιακα Νέα