Άλλοι Δήμοι δίνουν τον λόγο στους Συμβούλους – Γιατί όχι και ο Δήμος Καρπάθου;

Άλλοι Δήμοι δίνουν τον λόγο στους Συμβούλους – Γιατί όχι και ο Δήμος Καρπάθου;

Με μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο, σε μισή ώρα , βρέθηκαν Δήμοι οι οποίοι επιτρέπουν τις ερωτήσεις των Δημοτικών Συμβούλων πριν την έναρξη των θεμάτων . Επίσης υπάρχουν Δήμοι που αυτή την δυνατότητα την μετέφεραν στο τέλος της συνεδρίασης .

Είτε οι Δήμοι αυτοί έχουν παράνομο κανονισμό ΔΣ είτε ο νόμος μ δεν είναι όπως τον ερμηνεύει ο Πρόεδρος κ. Κωνσταντινίδης και αποτελεί επιλογή του η φίμωση της αντιπολίτευσης και των Προέδρων.


Δήμος Βριλησσίων – Κανονισμός Λειτουργίας του ΔΣ ψηφισμένος σύμφωνα με τον πρότυπο:

Άρθρο 11 , παράγραφος 2 :

Μετά τις τυχόν ανακοινώσεις, ενημερώσεις ή την ανάγνωση εγγράφων που απευθύνονται στο Δημοτικό Συμβούλιο, τα οποία εκφωνεί ο Δήμαρχος ή ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κατά μέγιστο χρόνο δύο (2) λεπτά ανά περίπτωση, και πριν ξεκινήσει η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης ή των θεμάτων εκτός της ημερήσιας διάταξης γίνονται επίκαιρες ερωτήσεις και δίνονται απαντήσεις από τη Διοίκηση. Σε περίπτωση που κρίνεται απαραίτητο παρέχονται στη συνέχεια διευκρινήσεις-απαντήσεις.


Δήμος Παπάγου Χολαργού .

“Δικαίωμα κάθε Δημοτικού να απευθύνει ερώτηση προς τη Δημοτικη Αρχή Αρχή …”


Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας:


Δημοτικό Συμβούλιο Ασπροπύργου

Ερωτήσεις από τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης πριν την συζήτηση των θεμάτων:

5.7.2025

Καρπαθιακα Νέα